Promises men live by (Scherman)

U: Wat is de essentie van het boek, promises men live by van Scherman

Copilot: Het boek “The Promises Men Live By” van Harry Scherman biedt een nieuwe benadering van economie. Hoewel het oorspronkelijk in 1938 werd gepubliceerd, blijft het relevant en interessant.

In dit boek onderzoekt Scherman economische problemen in termen van mensen hun overtuigingen. Hij bekritiseert geaccepteerde beleidslijnen met betrekking tot de toen modieuze Keynesiaanse economie. Het boek begint met eenvoudige processen die zelfs een kind zou herkennen en gaat vervolgens via natuurlijke stappen naar verschillende aspecten van economie. Uiteindelijk culmineert het in een visie op de staat in financiƫn en het mysterie van de economische cyclus.

De titel is bedoeld om het moeilijkst te bereiken publiek te interesseren: mensen die educatie nodig hebben op het gebied van economie en die aannemen dat economie voor anderen is. Het is een boek dat zowel beginners als experts zal aanspreken, en het kan met enthousiasme worden aanbevolen aan een breed publiek123. (Meer informatie 1 kirkusreviews.com 2 en.wikipedia.org 3 xn--wg8h.annas-archive.org 4 zlib.pub 5 amazon.com)


Copilot

Natuurlijk! Hier is een beknopte samenvatting van “The Promises Men Live By” per hoofdstuk:

  • Introductie: In dit hoofdstuk worden enkele eigenaardigheden van economie als wetenschap besproken, en wordt het doel van dit onderzoek uiteengezet.
  • We Grijpen een Losse Draad van Waarheid in het Kluwen van Menselijke Zaken: Hier wordt ingegaan op basispsychologische aspecten van arbeid, waarbij langdurige gewoontes mensen soms verblinden voor bepaalde waarheden.
  • De Belofte van de Arbeider: Dit hoofdstuk behandelt de beloften die inherent zijn aan arbeid en hoe deze de economie beĆÆnvloeden.
  • De Belofte van de Werkgever: Hier wordt gekeken naar de beloften die werkgevers doen en hoe deze de economische dynamiek beĆÆnvloeden.
  • De Belofte van de Consument: Dit hoofdstuk onderzoekt de rol van consumentenbeloften in het economische systeem.
  • De Belofte van de Overheid: Hier wordt ingegaan op de beloften die overheden doen en hoe deze de economie vormgeven.
  • De Belofte van de Bankier: Dit hoofdstuk behandelt de rol van bankiers en hun beloften in het financiĆ«le systeem.
  • De Belofte van de Koopman: Hier wordt gekeken naar de beloften van kooplieden en hoe deze de handel en economie beĆÆnvloeden.
  • De Belofte van de Belegger: Dit hoofdstuk gaat over de beloften van beleggers en hun impact op de financiĆ«le markten.
  • De Belofte van de Werkloze: Hier wordt ingegaan op de beloften die werklozen doen en hoe deze de economische situatie beĆÆnvloeden.
  • De Belofte van de Ondernemer: Dit hoofdstuk behandelt de rol van ondernemers en hun beloften in het bedrijfsleven.
  • De Belofte van de Boer: Hier wordt gekeken naar de beloften van boeren en hun invloed op de voedselproductie en economie.
  • De Belofte van de Huiseigenaar: Dit hoofdstuk gaat over de beloften van huiseigenaren en hoe deze de vastgoedmarkt beĆÆnvloeden.
  • De Belofte van de Werkende Vrouw: Hier wordt ingegaan op de beloften van werkende vrouwen en hun rol in de economie.
  • De Belofte van de Werkende Man: Dit hoofdstuk behandelt de beloften van werkende mannen en hun impact op de arbeidsmarkt.

Dit boek biedt een nieuwe benadering van economie en is zowel geschikt voor beginners als experts.  (Meer informatie, 1 kirkusreviews.com 2 en.wikipedia.org 3 xn--wg8h.annas-archive.org 4 zlib.pub 5 amazon.com 6 archive.org 7 bookrags.com 8 supersummary.com 9 litcharts.com)

U: Wat is het verschil tussen beloftes op korte en lange termijn?

Copilot

Bij het stellen van doelen is het belangrijk om zowel korte termijn als langetermijndoelen te overwegen. Laten we eens kijken naar het verschil tussen deze twee:

  • Kortetermijndoelen:
  • Kortetermijndoelen zijn dingen die je in de nabije toekomst wilt bereiken.
  • Ze kunnen worden gerealiseerd binnen een periode van dagen, weken, maanden of zelfs dit jaar.
  • Voorbeelden van kortetermijndoelen zijn het voltooien van een vaardigheidscursus, het opbouwen van een noodfonds of het behalen van een specifieke mijlpaal.

Kortetermijndoelen zijn als stappen op een loopband; ze helpen je vooruit te komen en uiteindelijk je langetermijndoelen te bereiken12.

Langetermijndoelen:

  • Langetermijndoelen zijn dingen die je in de verre toekomst wilt voltooien.
  • Ze vereisen meer tijd, planning en geduld.
  • Voorbeelden van langetermijndoelen zijn het opzetten van je eigen bedrijf, sparen voor je pensioen of een levensveranderende visie realiseren.
  • Langetermijndoelen ondersteunen vaak je kortetermijndoelen en geven je een gevoel van richting in het leven12.

Het belangrijkste verschil tussen korte en lange termijn doelen is dat langetermijndoelen de neiging hebben om richting en strategie te bepalen, terwijl kortetermijndoelen aan je huidige situatie zijn gebonden en meestal gemakkelijker te bereiken zijn1. Dus, of je nu streeft naar directe resultaten of een grotere visie hebt, het is essentieel om beide soorten doelen in balans te houden voor een succesvolle reis! (Meer informatie 1 udnapps.com 2 casusopmaat.nl 3 compareallbrokers.com 4 carrieree.com 5 semmie.nl)

U: Wat schrijft scherman in dit boek over het verschil tussen beide beloftes, dus over korte en lange termijn promises

Copilot

In “The Promises Men Live By” beschrijft Harry Scherman een nieuwe benadering van economie. Hoewel het boek oorspronkelijk in 1938 werd gepubliceerd, blijft het relevant en interessant.

Helaas bevat mijn huidige kennis geen specifieke details over het onderscheid tussen korte termijn en langetermijnbeloften in dit boek. Echter, ik kan je wel vertellen dat Scherman kritisch was ten opzichte van geaccepteerde beleidslijnen met betrekking tot de toen modieuze Keynesiaanse economie1.

Om meer inzicht te krijgen in de specifieke details over korte en langetermijnbeloften in het boek, raad ik aan om het boek zelf te lezen of een samenvatting te zoeken die dieper ingaat op dit aspect. Het lijkt me dat Scherman’s benadering interessant kan zijn voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in economie en de impact van beloften op ons economische systeem21.

...

Over het boek is niet veel (reviews, summaries, etc) te vinden en dat komt waarschijnlijk doordat economie weinig waarde hecht aan oudheden. Ik vond desondanks deze referentie (enmogelijk nog meer):

"De heer Harry Scherman gaat verder waar...  ophield en heeft de duizend-en-een manieren onderzocht waarop een contract – dat wil zeggen de belofte om op een later tijdstip een uitwisseling te voltooien – een rijk en gevarieerd leven mogelijk maakt. Het is veelbetekenend dat de heer Scherman zijn boek The Promises Men Live By noemt. Zoals de heer Scherman opmerkt, is het vreemde aan moderne rijkdom dat vrijwel alles zo snel mogelijk nadat het is geproduceerd, op vertrouwen wordt weggegeven. Zelfs de arbeidstijd die nodig is om een ​​handelsobject te voltooien, wordt voor een bepaalde periode gedoneerd: normaal gesproken doet een arbeider minstens een week (en soms een maand) werk voordat hij in de rij bij de kassa staat om zijn loon te innen. Het vertrouwen dat de ruil van arbeid tegen loon in de toekomst zal worden afgerond, logenstraft het idee dat bedrijven geen moraal hebben, ook al is die moraliteit wellicht eerder utilitair dan idealistisch. Het is niet zozeer dat de ‘wet’ de afspraak kan afdwingen, op voorwaarde dat de onderneming voldoende activa overhoudt om de loonsom te betalen. Nee, het bedrijf is van mening dat eerlijkheid het beste beleid is, om de eenvoudige reden dat chronische welchers niet kunnen blijven zakendoen in een gemeenschap die hen kent zoals ze zijn.
Het kapitalisme is dus ‘beloften’. De beloften zijn overal, en het komt zelden voor dat er ooit Ć©Ć©n wordt gebroken. Grote deals in de katoenfutures worden gesloten in een praatje waarvan geen enkele makelaar ooit zou durven zeggen dat hij het verkeerd heeft begrepen. Wanneer een investeringsbankier de acceptatie van een nieuwe aandelenuitgifte garandeert, neemt hij normaal gesproken zonder protest zijn verantwoordelijkheid als er iets misgaat met de toekomstige markt. Het is de belofte dat het plaatstaal zal worden betaald zodra de auto’s zijn verkocht, of dat de afbetaling van de auto op de vervaldag naar de financieringsmaatschappij of de bank zal gaan, of dat de huur zal worden betaald uit de opbrengst van de auto. het gewas, dat mensen in staat stelt ongekende voordelen te behalen uit het ‘lange energiecircuit’ dat krediet creĆ«ert. Wat de banken betreft, zij handelen vrijwel uitsluitend in beloften – waarbij passende verbeurdverklaringen worden opgelegd als iemands vertrouwen niet wordt nagekomen.
"(bron: https://fee.org/ebooks/the-roots-of-capitalism/)

Het boek eindigt met deze afsluiting:

"Het is niet nodig specifiek te zijn over deze tekortkomingen; ze kunnen zijn
samengevat in Ć©Ć©n verklaring als een kleine hagedis bewegingloos in de
Zon, je bent tevreden met het rusten in een staat van vrijwel volledige onbewustheid van de actualiteit van de grotere wereld waarin je leeft.
verblind je voor wat er gebeurt. Je hebt nauwelijks een glimpje van de
zekere waarheid waarin uw eigen economische voordeel het beste kan worden gediend
op alle mogelijke manieren door rekening te houden met de economische voordelen van iedereen. Door dit gebrek denk je alleen maar – en werk je je hele leven alleen maar – voor
wat uw eigen triviale kleine economische voordeel lijkt te zijn. Door deze
Door diepgaande economische onintelligentie intensiveer je al het oude
elementen van anarchie in onze samenleving. Je bent er te vaak toe geneigd
Geef uw heersers hiervan de schuld. Jezelf de schuld geven! Uw heersers in deze dagen
zijn werkelijk uw dienaren, niet langer uw meesters. Ze worden jouw
meesters alleen door u te bedriegen - valse dienaren, dat zijn ze zo vaak!
Maar als je voor de gek gehouden kunt worden, wie is dan de grootste schuldige: jij of zij?
Als u zich als individu echt zorgen maakt over het beste manier om onze huidige wereld te veranderen in een betere, en niet in een slecht principe volgen is het identificeren van de vijand. Het zou niet waar moeten zijn, maar helaas is het wel zo dat uw directe vijanden, zoals ze altijd zijn geweest, uw heersers blijven – uw regering. Het is te allen tijde verstandig ding om zowel hun intellectuele eerlijkheid als hun intelligentie in economische zaken te verdenken. Niets kan verloren gaan, alles kan verloren gaan gewonnen, door dit te doen. Laat ze zichzelf op dit gebied bewijzen – en wees volkomen meedogenloos in uw oordeel! Wanneer ze het meest lijken aannemelijk is, is het in uw specifieke belang geen slechte handelwijze om te vermoeden hun economische intelligentie het meest. Zij zijn tegenwoordig de managers van een uiterst complexe wereld. Je hebt ze hierin geplaatst beheer, en u berust daarin. Maar helaas geven ze niet de geringste indicatie dat u beter in staat bent om ermee om te gaan de aangelegenheden van massa’s mensen dan heersers door de hele geschiedenis heen.
Maar hoe kun je ze beoordelen, zoals elke daad en elk woord zou moeten doen
beoordeeld worden, zonder eerlijke normen? Je moet weten hoe de samenleving is
werkt, net zo goed en beter dan zij, om ze goed te beoordelen.
Hier is dan een eenvoudige algemene actieformule die, als dat niet het geval is, wel mogelijk is de beste zijn, is goed genoeg voor iedereen om te volgen, in wat dan ook
levenspositie die hij mag hebben. U moet zich onvermoeibaar inspannen om de economie van de wereld waarin u leeft te begrijpen, en geen van beide wees tevreden en niet ontmoedigd totdat u, in alle eerlijkheid, het gevoel krijgt dat u begrip is niet zo onduidelijk. Deze loutere poging tot een beter begrip, uitgevoerd door alle intelligente burgers, en geleid door de onverbiddelijke intellectuele eerlijkheid van de wetenschappelijke geest, zou spoedig gebeuren genoeg heeft zijn gunstige gevolgen.
Want we kunnen deze hele studie beƫindigen met de observatie van een simpele
waarheid is dat het geen dwaling als zodanig is, maar hoofdzakelijk zelfgenoegzaamheid in dwaling, die voor altijd het gewone leven van de mens heeft bezoedeld, en altijd zal zijn, zolang we het laten zegevieren."

Er is ook een boek van Leo Tolstoy, getiteld: what men live by.

--


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)