9 juni - Niet gestemd

Voor het eerst in lange tijd heb ik niet gestemd. Dat is op zich niet bijzonder. Wanneer je niet stemt gaat je stemt - zo gaat het verhaal -  naar de partij of kleur van de meeste opkomst en dat is in deze tijd (extreem) rechts. 

Klopt dat trouwens?

De reden van het niet stemmen is even eenvoudig als slordig: je moet hier aangeven of je wilt stemmen. En blijkbaar niet een keer, maar steeds weer.

Hoe het voelt?

Ik vind ik deze tijd dat je moet stemmen, ook al is het in of voor Europa. Het is het minste wat je kunt doen om betrokken te zijn.  


"Volgens de peilingen," wordt de AfD de tweede partij in Duitsland...

-- 10 juni: wat is er gebeurd?

- Macron schrijft nieuwe verkiezingen uit, omdat Le Pen een van de grootste overwinningen heeft behaald, ooit. ("Macron was al erg impopulair," zegt men op Radio1)

- Italië lijkt een uitzondering, in deze verkiezingen:

‘Meloni is enige Europese regeringsleider die door kiezer wordt beloond’ / Italië De Italiaanse premier Meloni behaalde zondagavond een belangrijk politiek succes in eigen land en in Europa. Ze versterkt haar positie in de Raad van regeringsleiders, zeker ook na de electorale opdoffers voor Macron én Scholz. (Bron: Auteurs Ine Roox  Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 2:10 (bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/06/10/italiaanse-kiezer-beloont-meloni-haar-partij-blijft-grootste-a4855876)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)