"Oekraïne (overschat) - Rusland (onderschat)" dag#536

September 2022 zag het er nog zo uit.

 

13 augustus 2023. Militair historicus Tom Simoens: ‘We hebben de Oekraïners overschat en de Russen onderschat’ ... Na ruim twee maanden tegenoffensief is de ontnuchterende constatering dat het Oekraïense leger zich nog altijd stukbijt op de Russische verdedigingslinies. De kans dat er voor de herfst nog veel zal veranderen is klein, denkt militair historicus Tom Simoens. (bron: https://www.humo.be/nieuws/militair-historicus-tom-simoens-we-hebben-de-oekrainers-overschat-en-de-russen-onderschat~b5504f74/)

Ik denk helaas dat deze militair historicus gelijk heeft. Niet zozeer onder- dan wel overschatten, maar een berichtgeving sturen waarin de neutraliteit en objectviteit in het voordeel van Oekraïne is gekomen door een soort van Wishful thinking.

We hebben [m.i.] nog gedacht dat dit een soloactie was van Poetin, maar steeds duidelijker wordt dat de Russen achter hun leider staan. Ook of juist, nu Rusland als terroristische organisatie wordt gezien, want nu hebben de Russen een motief "om terug te vechten".

Ook is het wel zo dat de berichtgeving steeds negatiever wordt over het mogelijk slagen van het Oekraïnsche tegenoffensief. Maar van dag 5 nadat bekend werd dat Poetin zich had verkeken op de speciale operatie, zijn de Russen overgeschakeld op hun lange termijn operatie. De Russische cultuur is er niet een van opgeven.

--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?