Intelligentie maakt alles beter

We zitten - als je het aan de beurs afmeet - midden in de AI-hype. Alles wat maar AI in haar naam heeft (net zoals destijds blockchain, of biotech) stijgt. Nvidia als boegbeeld van de AI-revolutie.

 Intelligence makes everything better. Die uitspraak hoorde ik van een video over AI en de impact ervan op de toekomst. Wanneer je zoekt op bovenstaande stelling, zie je voornamelijk, "Artificial Intelligence makes everything better."

Wanneer je nadenkt over de toekomst en welke professionals daar vooral mee bezig zijn, dan is deze quote daar direct bij te gebruiken. Wat de toekomst ook brengt, meer intelligentie door AI zorgt er in ieder geval voor dat alles beter wordt. 

Ik denk ook dat dit past bij de denkbeelden van Rutger Bregman, die de geschiedenis zit in termen van vooruitgang, en de algemene deler daarbij kan je ook zien als intelligentie of een afgeleide daarvan.

Door intelligentie wordt alles beter.

Maar een van de dingen die me te binnenschiet is dat bijvoorbeeld de 0,1% plastic die nu uit de oceanen wordt gevist, een bijproduct is van onze vroegere intelligentie. De intelligentie van nu zegt dat we dat vuil uit de zee moeten scheppen, maar heeft dat zowel nu (het opruimen) als vroeger (het dumpen) wel te maken met intelligentie?

Als trend voor de toekomst is het ook een lastige, want alles wordt beter is ook erg abstract en algemeen. Wat wordt precies beter, wat is alles, en wat is beter, wat is kwaliteit?

Het is wel een mooie stelling. AI is promising


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?