Assessment Productiviteit (1)

Sinds het begin van Astor White heb ik me bezig gehouden met online assessments. Daar waren diverse varianten van, te beginnen met organisatorische aspecten van een bedrijf en veranderingen. Toen kwam daar een eerst persoonlijk assessment bij van een model van iemand anders, die zelf geen online toepassingen had, en daarna ben ik zelf begonnen om meer op persoonlijk vlak assessments te ontwikkelen.

Rond 2006 ben ik begonnen met een specifiek en persoonlijk stijlassessment via internet. Dat was de voorloper van het volledige productiviteitsassessment wat rond 2010 gereed kwam. Omdat ik deze online assessments nieuw leven aan het inblazen ben, wil ik hier een overzicht geven van enige resultaten en statistieken. Het assessment als ook de beschrijving is wel in onderstaand boek terug te vinden.

Het stijlassessment kijkt naar persoonlijke kernwaarden. Hieronder staan de waarden die het meeste terugkeerden in de resultaten: 


Binnen een bepaalde stijlvoorkeur, was het mogelijk en ook nodig om concreter een specifieke kernwaarde te vinden. Het totaalbeeld hiervan is als volgt:


Die totaalresultaten had ik niet eerder opgemaakt, en daarmee is te zien dat sommigen waarden zoals kennis en inzicht vaker gekozen werden dan de bovenstaande die ik zelf had uitgekozen als specifieke keuze. Dat betekent dat je naar gelang een assessment loopt beter zou moeten afstemmen op keuzes die professionals belangrijk vinden.

Op persoonlijk niveau gaf de uitkomt een beeld als volgt (voorbeeld):


Een mogelijke kwalitatieve beschrijving, was als volgt:

Deze waarden drukken een primaire voorkeur uit voor competitieve stijl. Daarnaast – in de tweede plaats - laten de waarden een (beperkte) voorkeur zien tot behoudendheid. Daarbij is niet alleen gekeken naar wat u belangrijk vindt (promotie, uitdagingen) maar ook naar wat u niet zo essentieel acht (hulpvaardigheid, stabiliteit, etc).

De stijlassessment geeft uiteindelijk inzicht in de verdeling van vier verschillende stijl-typeringen, waarvan bovenstaande twee (competitiviteit en conservatisme) de voorkeuren zijn van het voorbeeldprofiel.

Sinds 2010 is de assessment uitgebreid en is er naast stijlkenmerken een volledig productiviteitsprofiel dat bestaat uit de combinatie van een stijl assessment en een productiviteitsassessment. Beide zijn nodig om inzicht te krijgen in werkvoorkeuren. Het gaat er namelijk niet alleen om wat je doet maar ook hoe je iets doet.

Qua statistieken. Bovenstaande resultaten zijn die van de assessments waar mensen een rapport of verslag van hebben opgevraagd, dat zijn niet de totaal aantal assessment die uitgevoerd zijn, die op ca. acht duizend neerkomen (van 2006 tot ca. 2018). 

De statistieken zijn dus nog verder uit te breiden ... hierover binnenkort meer.


--
Het assessment is via deze link te vinden:  Productiviteitstest.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?