Respect maar geen ontzag

Marianne Sint is gekozen tot zorgmanager van het jaar 2010. Uit het juryrapport lees ik het volgende.
De Zorgvisie Excellence Trofee gaat dit jaar naar:
- De manager die erin is geslaagd om de bedrijfsvoering van een grote onderneming weer in control te krijgen zonder steun van de overheid.
- Naar de manager die met veel daadkracht resultaat boekt
- Naar de manager die met een duidelijke visie op de toekomst werkt aan meer doelmatigheid èn verbetering van de zorg.


Over Sint Schrijft de jury onder andere:
Door haar achtergrond in de politiek en haar uitgebreide bestuurlijke ervaring is ze in staat om verbindingen te leggen tussen verschillende werelden. Op haar initiatief zijn ook de relaties met de huisartsen en de cliëntenraad verbeterd. Ze luistert goed naar adviezen in haar netwerk.
Kortom: verbindend leiderschap... Waar heb ik dat eerder gehoord? De jury heeft zich laten inspireren door de politiek lijkt het wel.

Inhoudelijk zegt het rapport weinig over concrete zaken, maar geeft het een abstracte opsomming die ik graag voor lief neem.

Uit een video op de site van zorgvisie zegt iemand over Sint: "ze heeft respect, maar geen ontzag" voor de medisch specialist. Een bijzondere uitspraak.

Ook heeft ze "een gedegen dossierkennis," dat laat zien dat je in die wereld van specialisten enkel met inhoudelijke argumenten vooruitkomt. En voor iemand die niet de achtergrond van specialist heeft is het belangrijk dat "ze" als volwaardige gesprekspartner wordt aangezien. Daarin is Sint met haar achtergrond als politicus een goede keuze gebleken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?