De Rabo Cultuur Bank

Rabo komt met Cultuurobligaties om onder andere het muziekpaleis in Utrecht (waaronder Vredenburg) te financiëren. Meer over dit initiatief staat te lezen op het Rabolog. Onder andere valt mijn oog op het kopje "fiscale voordelen." 

Om de cultuur een beetje te helpen moet het wel fiscaal aantrekkelijk zijn voor (particuliere) investeerders: 

  Ruud Nijs, directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Rabobank Nederland: ‘Grote en kleine maatschappelijke initiatieven op het gebied van cultuur zijn op zoek naar geld. Particulieren die cultureel betrokken zijn investeren graag in herkenbare en aansprekende cultuurprojecten. Als het kan in hun omgeving. Lange tijd gebeurde dat in de vorm van schenkingen, maar tegenwoordig ook steeds meer door te beleggen. De Rabobank is goed geworteld in de lokale samenleving en kan die vorm van betrokkenheid van nature invullen.’ 

Uniek is vooral dat hiervoor een speciale bank is opgericht: de Rabo Cultuur Bank. Een groot voordeel hiervan zou kunnen zijn dat hiermee speciale toewijding kan worden gegeven. De keerzijde ligt in de naam van de instelling, en dan vooral de term cultuur: wat verstaat men eronder en wat is het doel precies?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?