TNT splitst postdivisie af

TNT bereidt de afsplitsing van de postdivisie voor. Het onderdeel wordt juridisch en financieel zelfstandig en wordt zo klaargestoomd voor een fusie of beursgang. TNT wil zich gaan richten op het vervoer van pakketjes. Het nieuws viel bij beleggers in goede aarde, het aandeel TNT steeg 5,6%. Het zal nog even duren voordat het bestuur een besluit heeft genomen wat het beste is voor de postdivisie, verwacht wordt dat het neer zal komen op een gedeeltelijke beursgang van de divisie, schrijft het FD.


Het nieuws viel bij beleggers in goede aarde... Diezelfde beleggers hadden erop aangedrongen in een soortgelijke actie waarin ook Felix Rottenberg's aanwezigheid bij DWDD werd weggestemd op Twitter. Of het in beide geval goed is of niet, weet ik niet. Maar omdat iedereen het zegt en vindt is het dus "waarheid."

Ik zou me ook kunnen voorstellen dat qua bedrijfsarchitectuur de post-divisie een basis geeft voor de express-service. Express wordt namelijk nog conjunctuur gevoeliger en zal dus veel meer winstgevend moeten worden in goede tijden om mindere perioden op te kunnen vangen.

Maar in deze tijd gaat het nog meer op focus en winstgevendheid en TNT kan nu alles op Express zetten. Het is de tijd van de hoge marges, en alles wat een lage marge heeft, wordt veronachtzaamd.

Stel dat u later op een verjaardag een werknemer of manager tegenkomt van het nieuwe postbedrijf, dan gaat u toch zeker geen gesprek aan met zo'n "loser". Of moet je zeggen, "mocht jij niet bij TNT-Express blijven, was je niet goed genoeg?" Ik heb andere kwaliteiten zegt deze man dan, nou we weten nu hoe de markt denkt over die andere kwaliteiten. Het doet denken aan de immigratie van buitenlanders omdat er te weinig schoonmakers waren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?