Alex schenkt rode wijn

Op twitter vond ik deze tweet (20 december):
@mvdlingen Marco van der Lingen zojuist als klant van Alex beleggen een fles wijn gekregen. #thanks

Ik wist toen nog van niets totdat ik een paar dagen later ook een fles Chateau Teyssier - Bordeaux 2010 ontving. Hier vind je nauwelijks Franse wijnen. Dat als eerst. Ik vond het dus direct een mooi gebaar. Natuurlijk kon ik diverse redenen bedenken voor deze attentie. En puur voor het matige beursjaar is een fles wijn een "schrale t(r)oost".
Maar je moet het toch maar organiseren voor ca. honderdduizend (?) klanten. Ik heb een dergelijke actie nooit gezien bij ABN (private banking) of Robeco. Voor kleinere partijen is het geen punt die kunnen het eenvoudiger regelen...

Ook opvallend dat niemand over deze actie schrijft of twittert. Dat hebben ze bij Alex toch wel verdiend. Geen reactie van Peter Verhaar. Niemand, behalve bovenstaande tweet.

Kortom ik ben enthousiast. Ik dank alle medewerkers van Alex en wens Matthijs Aler veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.

Maar Alex neemt met deze actie wel definitief afscheid van haar dynamische verleden. Denk er eens aan: rode wijn en beleggen. Deze Bordeaux kan je jaren laten liggen (passend bij de buy-and-hold-mentaliteit). Dan wordt hij meer waard. Maar was de alex-belegger niet jong - qua geest - en dynamisch? Dat ligt dus achter ons. Nu is de alex belegger de veteraan die ervaring heeft en met alex een luxer merk kiest. De jonge generatie - en minder goed bij kas - belegt waarschijnlijk bij Todays brokers o.i.d. Een stijlbreuk?

Alex is dus aan het veranderen. het zou me niets verbazen wanneer de skybox-klanten Champagne krijgen toegestuurd in de toekomst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?