Van Sport naar (organisatie) advies

Vroeger werden topvoetballers ondernemer en vaak gevonden voorbeelden waren van diegene die dan een sigarenwinkel openden. Die tijd is wel voorbij. Wat als je eenmaal topsporter bent geweest, welke professionele kanten kan je dan nog op? Het meest logische is om zelf coach te worden van andere topsporters. Exit richting het bedrijfsleven is ook een optie. Dat zie je steeds meer gebeuren ...

"Het winnen van een gouden medaille is een machtig gevoel. Maar het verliezen van een medaille is veel krachtiger. Het maakt je scherper en gretiger. Uiteindelijk maakt dit je beter. En daar draait het voor mij allemaal om."

Rollen:

  • TOPSPORTER / ADVISEUR / SPREKER / AMBASSADEUR

Dit is het profiel van een voormalige topsporter, drievoudig olympisch kampioen, zestienmaal Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen.

Hij begon zijn carrière in het zuiden van Nederland, werd lid van een vereniging en begon een sport. Zijn vader was, niet het minste, een chirurg zijn moeder, was eerder al een succesvolle topsporter geweest. Het talent was er dus, en zat in de familie. Hij behaalde zijn eerste successen en brak later internationaal door. Als achttienjarige deed hij al mee aan de Olympische Spelen.

///---/// 

Wat hij wil is zijn kennis, expertise en motivatie delen met anderen om topprestaties breder mogelijk te maken in de samenleving. Iets terugdoen met het talent maar zich ook verder ontwikkelen van individuele topsporter tot coach, adviseur en spreker, de hele presentatie zorgt voor een geweldige inspiratie:

"**Welkom ... Een overzicht van ... die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen ... heb ik hier ... gebundeld. Want mijn honger naar kennis en nieuwe inzichten is haast niet te stillen.**

... om te horen wat jou inspireert. Zodat ik samen met jou onze kennis kan uitbouwen. Want de inspiratie die ik op doe neem ik mee als mens, als Persoon, als vader en in mijn werkveld. ... Bedankt!

*... de kracht van samen. Samen haal je de beste resultaten en pep je elkaar op als het even minder gaat. Door elkaar uit te dagen, scherp te houden, te motiveren. Door slim samen te werken en van elkaar te leren neemt de kans op succes toe. Samen betekent dat we elkaar respecteren en iedereen zichzelf kan zijn.

**”Stay humble in victory and gracious in defeat.”*** "

De reis of het bezoek aan zijn "winkel" is erg inspirerend, op zijn website staat vele boeken, films en biografieën die de topsporter zelf geïnspireerd hebben (zie foto).

Topsport heeft alles te maken met organiseren: prestatie, samenwerken, luisteren naar experts, soms zelf een zet doen, maar niet zonder advies. Het is ook netwerken en een topsporter heeft ook een groot netwerk opgebouwd waardoor hij of zij alleen al veel waarde heeft, te vergelijken misschien met een politicus die na de politiek in het bedrijfsleven gaat werken.

Organiseren in het bedrijfsleven is geen topsport, maar men verwacht er wel topprestaties, en dan is iemand van dit kaliber goud waard.

--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?