Stage lopen bij de coach (4)

 Beste,

Zoals je laatst zag heb ik jullie test gedaan. Ik meen dat daar een score uitkwam onder het maximum waardoor er nog ruimte is voor verbetering. Die test is erg sterk, want deze ondersteunt jullie formule: De focus op stress verminderen en zorgen dat je doelgericht bezig bent.

De afgelopen vier sessies hebben mij enorm veel geïnspireerd en geholpen, aan de ene kant qua project om inzicht te krijgen in het werk van de coach, maar ook wel persoonlijk merk ik dat veel dingen terugkomen waar ik mee gestoeid heb. Jullie aanpak spreekt me aan, en ik zie die zeker als succesvol. Jullie hebben ook een duidelijke doelgroep. 

Zelf ben ik wel zo dat wanneer ik iets leer en zie, dat ik ook meteen denk, ja dan moet ik het ook navolgen en toepassen. Praktisch dus. Wanneer ik die test zie en weet hoe ik soms kan twijfelen, dan denk ik hier ook, "ja ik moet doen wat op mijn eigen pad ligt." Coaching, emoties en gedrag is voor mij echt een tussenstation. Ik draag de coach een warm hart toe, en zeker jullie organisatie, maar voor mij is het teveel een afleiding. Ik had dit project nodig als follow-up voor De Econoom, maar inmiddels is het kwartje gevallen - ik heb nu de vorm gevonden voor het verhaal - en nu weet ik precies hoe alles in elkaar past. Ik moet nog wel wat afronden, maar dat zijn details.

Als ik strikt de filosofie van focus toepas dan moet ik hiertegen en tegen meer dingen Nee-zeggen. Nu begrijp ik ook beter de reactie van veel mensen die ik benader dat ze de boot afhouden en ik denk dat dat ook is omdat ze focus willen houden. Als je geleerd hebt om stress tegen te gaan en focus te krijgen in je leven op doelen en activiteiten waar je het meeste waarde in ziet, dan moet je meer Nee gaan zeggen tegen andere zaken.

Er is een econoom ... zijn naam is niet zo belangrijk - die hier ook over na gedacht heeft. Wat er zit een risico tegen nee-zeggen in, namelijk dat je te gefocust wordt en geen ruimte openhoudt voor spontaniteit in je leven. Dat heb ik met deze actie specifiek en met coaching als project juist wel gedaan ook al is het niet iets waar echt mijn focus ligt. Toch voelde ik dat het een project zou zijn dat ik moest doen. Deze econoom stelt voor om een buffer te houden, ten alle tijden. Bijvoorbeeld bij vijf werkdagen, een dag reserveren voor zaken die opkomen.

Toch wil ik zelf nu ook meer tijd besteden aan mijn echte focus en dus merk ik dat ik hier nu afscheid van wil nemen. Wel wi ik ad hoc betrokken blijven, maar enkel wanneer dat wederzijds is.

Stress ten slotte is overal te vinden en op individueel te analyseren ook qua rol in de maatschappij. Dat biedt zeker meer aanknopingspunten voor verder onderzoek en een vervolg.

...

[Dit is het laatste stage artikel. De stage is al lange tijd geleden afgesloten. Het coachingsproject is ook ten einde. Wil je een gratis versie van het boek ontvangen stuur dan een mail.]

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?