Zoeken naar: sex, geld, relatie, muziek ... en werk

Als je het leven zou moeten samenvatten in twee begrippen, kom je dan uit op: Economie en Biologie? Of, Geld en Sex? Soms zou je het denken.

Ik vroeg me af hoe "belangrijk" geld nu precies is in ons leven en of zoekgedrag daar iets over duidelijk kan maken. De vraag is met zoeken via internet naar "geld" enige representatie heeft voor het belang ervan in onze maatschappij.  Het idee is om dit te doen a.d.h.v. grote ideologische begrippen, zoals geld, sex, relatie en werk.

Wat deze eenvoudige ideologisch getinte analyse wel leert is dat "sex" relatief veel belang heeft, maar ook hier zie je dat "sex" versus "relatie" nauwelijk overeenkomsten toont. Bij de zoekterm "liefde" (dan toont de figuur voor liefde 0%, check dit zelf maar) is het verschil nog groter. Maar ook hier: liefde zoek je natuurlijk niet online... toch? Sex wel.

 


Bij andere zoektermen in relatie met geld, zie je dat geld toch overheerst. Zelfs voor dit soort eenvoudige opdrachten. "Muziek" daarentegen is weer net zoals sex, veel meer populair. Maar "werk" of "kunst" doen nauwelijks mee.

Cultuur - nu in de zin van offline / online , of digitaal versus fysiek -  doet er "natuurlijk" wel toe. Maar toch.


Niets meet zich met het belang (uitgedrukt in vraag en gebruik van zoektermen) met sex. En overeenkomstig meet weinig zich met het belang van geld, ja popmuziek misschien.

 


Wanneer we geen geld hebben, zoeken we niet werk, maar muziek?

De relevantie van dit kladblok is om het werk van de econoom beter te leren kennen. Alles heeft wel met geld te maken. En wanneer iemand een boek schrijft over socialisme en sex (binnenkort een blog hierover) dan kan je automatisch rekenen op publiek...

--
klopt natuurlijk niks van dit onderzoekje. Werk zoekt men bij infojobs of linkedin, relaties binnen apps...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?