Wouter Bos naar KPMG

Ex-minister van Financiën Wouter Bos heeft een nieuwe baan gevonden. Hij wordt partner bij KPMG en zal verantwoordelijk zijn voor de adviestak Publieke Sector en Gezondheidszorg...
...bekendgemaakt Wouter Bos te hebben gestrikt als partner... 
Als het ooit in de financiële sector belangrijk was dat het wederzijds begrip groeit tussen de private sector en politiek en toezichthouders, dan is het nu wel. Ik hoop daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren', zegt Bos...
Partners bij KPMG verdienden in de jaren 2008-2009 gemiddeld 497.000 euro, zo blijkt uit de jaarverslagen. Bos gaat, vanwege zijn jonge gezin, vier dagen werken en daarmee zal zijn inkomen uitkomen op een slordige 400.000 euro.
Schrijft het FD.

"Als jullie dat persbericht naar buiten sturen, zet daar dan in dat ik vier dagen per week ga werken, jullie begrijpen wel hoe gevoelig dat ligt bij de Nederlandse bevolking. Mensen zijn nogal jaloers... Maken jullie je geen zorgen om facturabele uren, ik zorg wel voor een riante quota. Ik ben wel gewend om wat uren te maken..."

Ook opvallend is dat Wouter direct partner wordt. Beter had het me geleken om als special professional of als VIP in dienst te treden, want hoe moet dat nu tussen Bos en zijn nieuwe collega's? Is daar sprake van gelijkheid? Er zullen maar weinig professionals direct tot partner toetreden.

Is er ook een risico aan deze op het eerste gezicht geweldige deal? Ik moet denken aan Cohen die triomfantelijk op de voorgrond trad en nu stilletje midden in de klas zijn huiswerk maakt.
Het risico is dat Bos binnen korte tijd vertrekt bij KPMG is reëel. Het lijkt mij namelijk organisatorisch heel moeilijk om een persoon van het kaliber Bos in te passen in een dergelijke organisatie. Ik doel dan op samenwerken en zo...

Vooralsnog moet hij maar vooral zijn nieuwheid uitbaten; Baat uw nieuwheid uit (Gracian).
U zult gerespecteerd worden, zolang u nieuw bent. Nieuwigheid is overal en voor iedereen aangenaam, omdat het variatie betekent. Onze smaak voelt zich opgefrist; men waardeert een splinternieuwe middelmatigheid meer dan een uitzondering waar men aan gewend geraakt is. Wanneer uitblinkers zich tussen ons begeven, verouderen ze sneller. En onthoud dat de glorie van de nieuwheid slechts van korte duur is. Binnen vier dagen zullen de mensen hun respect voor u verliezen. Weet daarom van de eerste vruchten van waardering te genieten zolang het kan. Wanneer de warmte van de nieuwheid eenmaal is gepasseerd, bekoelt de passie en verandert het plezier van het nieuwe in de ergernis van de gewoonte. Geloof maar dat alle dingen hun eigen tijd hebben gehad en voorbij gingen.

8 oktober: zibb.nl
KPMG, de kersverse werkgever van voormalig PvdA-leider en ex-minister van Financiën Wouter Bos, heeft een pijnlijk foutje gemaakt: in een mail waarin het bedrijf de relaties van Bos op de hoogte wilde stellen van zijn nieuwe e-mailadres, vulde het alle adressen in het veld 'To' in, in plaats van in het veld 'Blind Carbon Copy' (BCC). Hierdoor was de hele lijst relaties zichtbaar voor alle ontvangers van het bericht.

 Een woordvoerder van KMPG benadrukt tegenover NRC Handelsblad dat het een 'bedrijfsongelukje' betreft en dat de fout niet door Bos zelf werd gemaakt.
'Iemand bij KPMG heeft net iets te snel op de verstuurknop gedrukt. We vinden het natuurlijk wel heel vervelend dat de privacy van de mensen die gemaild zijn hiermee nu is geschonden. Maar het laat wel zien dat Wouter Bos een kleurrijk netwerk heeft.'
In dat netwerk, één van de redenen waarom KPMG Bos zo graag wilde hebben, zitten veel ambtenaren, bestuurders van semi-overheidsinstellingen en toppers uit het bedrijfsleven.
NRC meldt nog wel een pikant detail over de massamail: Bos' nieuwe e-mailadres werd niet gestuurd naar de aanstaande nieuwe premier Mark Rutte en ook niet naar PVV'ers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?