Ruimte - Create Space (Derek Draper)

 How to manage time, and find focus, productivity and success. 


Als je goed wil worden in wat je doet heb je zelfbewustzijn nodig. Het is nodig wat je sterkte en zwakke punten zijn. Om dit te bereiken is reflectie nodig. Zorg voor een betekenisvolle dialoog met jezelf. Bijvoorbeeld wanneer je voor een belangrijke beslissing staat. Maar voor de reflectie heb je wel RUIMTE nodig. deze komt in vier vormen: tijdelijk, fysiek, relationeel en psychisch.

Mindset

Creëer ruimte om te leren. Een fixed-mindset gaat er van uit dat je op een bepaald moment voldoende geleerd hebt. Een growth-mindset blijft open staan voor nieuwe ideeën. Neuroplastisch onderzoek laat zien dat iedereen een growth-mindset heeft.

Ruimte voor verbinding is nodig om succesvol te worden. daarvoor moet je wel in goede relatie met jezelf staan. Observeer je emoties. Sta stil bij een emotie en geef met een getal de sterkte van het gevoel aan. verder moet je opletten voor Core Pathogenic Beliefs (zoals: "ik ben niet geschikt voor de liefde").

Deze CPB komen ook binnen organisaties voor: je moet aardig zijn tegen iedereen om samen te kunnen werken met elkaar. Alle problemen binnen een bedrijf hebben een of andere oorzaak in relatieproblemen.

Productiviteit begint met plannen. Zet duidelijke doelen. En vervolgens bepaal je de stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken. Een boek van 100 duizend woorden deel je het beste op...

Ruimte gaat verloren door afleidingen. Leer prioriteren.

Goede leiders weten hoe ze moeten empoweren en moeten delegeren. Een goed leider inspireert en zorgt dat het team zelf met oplossingen aankomt.

Ruimte om te groeien. Groeien gaat gepaard met allerlei moeilijke keuzes. Nee-zeggen tegen iets, opportunity costs. Zet No#1 meetings op met jezelf: check je voortgang en sta stil bij de vraag of je wijzigingen moet maken.

...

Zie ook:
* The power of authentic relationships (Duane en Catherine O´Kane, 2016)

-- update website van de schrijver staat deze figuur, om ruitem te creeeren moet je: think, connect, do, be:



https://derekdrapers.space/2014/02/28/space-how-leaders-grow/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?