Hopping over the rabbit hole (Anthony Scaramucci)

 Anthony Scaramucci is een ondernemer, die al dertig jaar Wall Street heeft overleefd en bekend is van Skybridge Capital, Zijn andere boeken zijn o.a. Goodbye Gordon Gekko en The little book of hedge funds. 


Hopping over the rabbit hole, is zijn laatste boek. How Entrepreneurs turn failure into success.

Uit het boek blijkt dat risiconemen kan lonen. Maar voordat je de auteur nadoet, kan je beter de achterflap eerst lezen:  de kans dat je als ondernemer failliet gaat is groter dan dat je bedrijf een groot succes wordt. Desalniettemin kan je heel wat doen om te overleven en de kans op slagen te vergroten.

Aanpassen is het grote geheim voor overleven.

Als ondernemer moet je altijd op het juiste focussen. En dat is bijvoorbeeld op het proces en niet hopen op een goede afloop of uitkomst (rijk worden).

Over teambuilding en de juiste teams uitzoeken: je hoeft niet altijd geniale geesten uit te zoeken, omdat je dan eerder een ego-problemen en conflicten creeert. Zorg beter voor goede samenwerking. Collectieve spirit

Verlos je zelf van ressentiment. slachtoffergevoelens of zelfmedelijden kunnen paraliserend werken. En ze weerhouden je ervan om te leren (van fouten).

Gebruik de media. En ondernemen kan niet zonder Verkopen. En daarvoor is het relatieopbouwen noodzakelijk. Het eindigt met hoe het begon: risico nemen: Steek je nek uit.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?