Van (geen) ophouden weten

Gracian wist het al, dit is tijdloze kennis: #38
  • Weet op het juiste moment te stoppen. Dit is eigen aan professionele speculanten. Een stijlvolle aftocht is even belangrijk als een openlijke aanval; incasseer uw winst, als u genoeg, of zelfs veel heeft bereikt...
Voorbeeld:
AUTOSPORT.NL meldde gisteren (4 november 2009) reeds dat het eraan zat te komen. Toyota heeft vandaag in Tokio bekendgemaakt dat het zich terugtrekt uit de Formule 1. Met Toyota verdwijnt het laatste Japanse team uit de F1. Toyota heeft de beslissing genomen vanwege de huidige economische situatie van het concern. In zeven jaar tijd wist Toyota geen Grand Prix te winnen. In 139 Grote Prijzen veroverde de renstal drie keer de poleposition en dertien podiumplaatsen.
Toyota_stapt_per_direct_uit_formule_1

--
5 maart 2018. Berlusconi, is ook zo'n mooi voorbeeld van iemand die van geen ophouden weet. Dat komt natuurlijk door zijn karakter, maar ook denk ik door de omgeving waarin hij gedijt. Italië.

--
28 juni 2018. Ander voorbeeld. Joachim Löw de coach van het Duitse Elftal voor de wereldcup voetbal in Rusland. Zijn team verliest in de eerste ronde en kan niet verder. Ook niet gewoon een geval van doorzetten op de / een formule die niet meer past bij de tijd?

--

-- 29 januari 2024
Weten wanneer je moet ophouden, is een kunst ("Appelles," Socrates voor managers, moet waarschijnlijk Apelles zijn)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?