Antonius Ziekenhuis Duurzamer

Nanotechniek maakt Antonius Ziekenhuis duurzamer. ... is het eerste ziekenhuis in Nederland dat overstapt op nanotechniek. Nanotechniek maakt schoonmaken gemakkelijker, sneller, efficiënter en duurzamer. “Schoonmaak en hygiëne zijn voor een ziekenhuis van groot belang. Het schoonmaken moet goed en natuurlijk ook efficiënt gebeuren. Met nanotechniek kan dat. De verwachting is bovendien dat we hiermee aanzienlijk minder schoonmaakmiddelen nodig hebben. Die schoonmaakmiddelen zijn soms best agressief. Nanotechniek past daarom in ons streven om een duurzaam ziekenhuis te worden,” zo vertelt Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep.

... Het ziekenhuis gebruikt een onverdunde toepassing van nanotechnologie, waardoor het oppervlak minder vaak behandeld of gereinigd hoeft te worden en de werking des te krachtiger is.

... Nano-Coat, de leverancier van de nanotechnologie is tevreden over de testresultaten.... Deze techniek helpt bij het HACCP- proof houden en maakt schoonmaken eenvoudiger,“ ...

Zo heeft ieder ziekenhuis een verhaal. Het ene is de eerste in dit, het ander in dat. Daarzuumheid is een thema dat actueel is en de aandacht trekt.

De andere kant van het verhaal kan zijn dat schoonmaken geen prioriteit heeft en dat de instelling daarom dit soort "middelen" uitzoekt. Neemt de kans op ziekenhuisinfecties hiermee af? Waarschijnlijk niet.

Wat me bij een virtueel bezoek aan het ziekenhuis opviel was dat de website niet altijd even actueel is. Zo krijgt de bezoeker kerncijfers aangeboden uit de jaren 2006 en 2007. Op dat gebied kan het wat onderhoud gebruiken.

Daarmee is het bedrijf overigens geen uitzondering. BovenIJ laat bij kerncijfers de jaren 2007, '08 en '09 zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?