Het Nieuwe Werken Interview

Op een Bekende Nederlandse Radio hoorde ik een interview met de uitvinder van Het Nieuwe Werken. Hij vertelde dat het anders moest. Zo'n interview in een ouderwetse studio dat was maar niets. Hij vond het ook geen prettige omgeving. En het was ook mogelijk om buiten interviews te houden, dat doen reporters ook. En een grote fout van de interviewer was dat men bij HNW niet altijd beschikbaar moest zijn. Wel bereikbaar. Beschikbaarheid en de afweging of scheiding privé-zakelijk kan iedereen zelf maken. Dat zijn nieuwe uitdagingen. Er mocht trouwens ook nog een nieuwe naam gevonden worden voor de term Het Nieuwe Werken.
Gevonden op de site: hetnieuwewerkendoejezelf.nl ()

Het kan dus anders. En misschien moet dat ook wel. Het Nieuwe werken is overal op van toepassing. Denk maar aan een willekeurige situatie - bijvoorbeeld dat u een klant ook in een netwerk-café kan te woord staan, zonder dus op kantoor aanwezig te zijn - en er is wel iets voor te zeggen.
Ook het interview kan anders. Het aardige aan het interview was dat je als luisteraar gelijk Het NIeuwe Werken wilde omarmen. Ja, het kan en mag wel anders.

Bijvoorbeeld dat interview. Het is natuurlijk vreemd dat mensen naar een studio moeten. Die jongens van het nieuwe werken hebben het vreselijk druk en dan moeten ze ook nog naar de studio. Waarom gaat die reporter, verslaggever, interviewer niet op pad. Dat ziet hij ook beter waar hij is, in welke omgeving "de klant" opereert. Dit kost te interviewer reistijd, maar dat kan verholpen worden door tijdens die reistijd andere verslaggevers aan het woord te laten. Een coordinator houdt het allemaal in de gaten.

Moet kunnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?