(Investment) Engineer vindt Coach

Voor het schrijven moest ik even checken hoe het zat met die ene professional die (zie jaarverslag uit 2017) destijds van Robeco naar Van Lanschot Kempen (asset management) overstapte. niet direct overigens, dacht ik. Maar die overstap was van korte duur: feb 2018, tot maart 2020 toen er een abrupt einde volgde.

Robeco heeft lange tijd een partner gezocht en sjans gehad maar nooit de ware gevonden. met de Rabo waren de cultuurverschillen altijd te groot. De een een grote bank, gericht op schaal in een nichemarkt, en uitgegroeid tot een wereldspeler, maar later ook weer terug-geschaald, en de ander een vermogensbeheerder die in feite altijd maar is doorgegroeid en helaas in buitenlandse handen is gekomen. Ooit echt Rotterdams, maar steeds meer met Amsterdamse professionals, zoals het gaat in de financiĆ«le wereld. 

En toen werd het Evi. 

Voor Robeco als volgt:

"We gaan verder als Evi van Lanschot. Daarom hebben we de website aangepast in Evi-stijl en is ons website-adres gewijzigd. Uw Robecofondsen veranderen niet, net als onze service aan u."

Van Lanschot Kempen zegt in haar jaarverslag trots het volgende:

"Events after the reporting period. On 2 February 2023, we announced a strategic partnership with Robeco and the acquisition of their online investment platform – which will be joined with Evi van Lanschot. At year-end 2022, both platforms combined had €6.0 billion in AuM held for around 150,000 clients." (VLK AR 2022)

Zelf ben ik voor een zeer beperkt palet aan diensten betrokken bij Robeco en zag ik de nieuwe samenwerking, die mij zeer logisch leek. Evi als vriendelijke retail-gesprekspartner, met de noodzakelijk bankvergunning en Robeco de formele vermogensbeheerder die expert is en blijft op dat ene gebied. 

Evi is ook coach voorbeleggers, maar dan voor de particulier of individuele professional, terwijl Robeco daar duidelijk de meerdere is als professionele en institutionele belegger. Evi is dan echter weer meer bekend en expert in de retail wereld, waar Robeco zich meer richt op de institutionele markt, maar de retailkant ook nodig heeft.

Een partnership tussen een Investment Engineer en een Coach. Ieder met zijn eigen expertise en kennisdomein, en een gedeelde passie voor beleggen. Het moest zo lang duren omdat Evi nog niet oud genoeg was, denk ik.

Kan niet anders dan een succes worden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?