De verwendste beroepsgroep ter wereld?

 Iedereen kent het begrip Nerd.

Maar hoe denken mensen over computerspecialisten, informatici of gewoon programmeurs? Daar had ik nooit aan gedacht, tot ik deze tweet las: 

Hoe Elon Musk de macht van programmeurs wil breken... Met een massale ontslagronde brak CEO Elon Musk op een brute manier de macht van zijn personeel bij Twitter. Ook programmeurs, een van de meest verwende beroepsgroepen ter wereld, deelden zwaar in de klappen. Het is de voorbode van een sluimerend sociaal conflict in Silicon Valley dat ook elders voelbaar wordt. Privileges, zoals het fiscale achterpoortje van de auteursrechten voor IT'ers in België, zijn in Silicon Valley al een manier om de macht van hun personeel te beperken.  

https://trends.knack.be/economie/bedrijven/hoe-elon-musk-de-macht-van-programmeurs-wil-breken/article-analyse-1923101.html

...  vraagt om verdere duiding

-- 10 feb 2024. In Krachtig lees ik precies hetzelfde:

Wat opvalt is dat die eerlijkheid in het boek toch wat selectief is. Zo schrijft ze over haar vorige werkgever (Sun) dat die een ton uitgaven aan een 5 mei viering. En dat ze de IT'ers daar verwende kinderen vond. Waarom is dat precies nodig, om je zo af te zetten, vraag ik me dan af? 


--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?