Bill en / of Melinda

Op de website van de Bill and Melinda Foundation, staat het volgende te lezen: 

We share two values that are a big part of why we started our foundation. Both of us were taught to give back and to be optimistic about the future.

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest hoe een filantropische instelling nu precies werkt. En of je als ex-ondernemer dan verandert. Zijn de waarden van een ondernemer niet anders dan die van een filantroop?

Op het internet lees je dat Bill Gates langzamerhand een grootgrondbezitter is (America's top farmland owner). Het idee dat zowel de ondernemer als de filantroop verbindt is: Eigendom. Bezit.

Onlangs kwam ook het bericht naar buiten dat het echtpaar, na 27 jaar ging scheiden. Bijzonder:

Melinda Ann Gates, geboren als Melinda Ann French (Dallas, 15 augustus 1964) is een Amerikaans zakenvrouw en filantroop. Ze was getrouwd met Bill Gates, die zij bij Microsoft heeft leren kennen. Bij Microsoft was ze als projectmanager verantwoordelijk voor Microsoft Bob, Microsoft Encarta en Expedia.[wikipedia] 

Zo na de scheiding, lijkt de naam van de foundation toch wat ongelukkig gekozen. Maar de echte naam is waarschijnlijk anders, de website van de foundation heet: gatesfoundation.org.

Na de scheiding heeft Gates een hele andere betekenis...


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?