See you at the top (Zig Ziglar )

See you at the top, van Zig Ziglar is een boek uit het jaar 2000. En is het nog actueel?

Zes stappen op de trap naar succes: 

stap 1. een armoedig zelfbeeld leidt tot zelf destructief gedrag.

stap 2. goed kleden helpt je zelfbeeld te verbeteren

stap 3. verbeter je relaties met anderen door ze te helpen en te geven

stap 4. neem een positieve houding aan. Vermijd Stinkin' thinkin': elkaar de schuld geven wanneer het fout gaat. Start met een positieve mentaliteit om succes te genereren.

stap 5.persitente werkethiek is een sleutelelement voor succes.

stap 6. zorg voor een brandend verlangen om succesvol te worden, a burning desire to excel..

Een iets uitgebreidere samenvatting:

1. Zelf – beeld
Zig heeft meer tijd besteed aan stap 1 tot 3, dus hierdoor kun je begrijpen hoe belangrijk dit punt moet zijn. Dus laten we het hebben over zelfbeeld, zig zegt dat de meeste mensen een heel slecht zelfbeeld hebben omdat de samenleving, in het algemeen, voedt afval in, hier probeert de auteur uit te leggen dat we een positief beeld van onszelf moeten vormen, we moeten onszelf denken zoals we willen worden, noch zoals we zijn.
Wij mensen worden normaal gesproken beïnvloed door de samenleving, vandaar dat de auteur ons probeert uit te leggen, die probeert jezelf te denken zoals je jezelf wilt zien, hij heeft dit punt uitgelegd door 16 stappen naar een positief zelfbeeld dat dingen omvat als "positief zelf" -praten". Om een ​​positief zelfbeeld te vormen, probeer positieve levensverhalen en succesverhalen van anderen te lezen en probeer jezelf met hen te verbinden.

2. Relatie
De tweede stap gaat over hoe je het beste kunt zijn in je relatie, hier praat zig over een gezonde relatie met zijn vrouw, hij juicht zijn vrouw toe voor zijn betere leven, Hier zegt zig hoe belangrijk een gezond huwelijksleven is, en zegt ook dat een gelukkig huwelijksleven is een sleutel tot succes, hij praat over zijn vrouw en zegt dat zij de grootste helper in zijn bedrijf is en die hem aanmoedigt die hem motiveert om vooruit te komen in het leven en te groeien en zegt ook dat ze op haar eigen manier een geweldige zakenvrouw is.
Hier zegt de auteur dat jullie allebei moeten werken voor je relatie en als je relatie niet gezond is, zal dit je algehele motivatie beïnvloeden en uiteindelijk je bedrijf en je succes beïnvloeden.

3. Doelen
De derde trede op de trappen zijn je doelen, hier wil auteur Zig dat we begrijpen hoe belangrijk je doel is, hoe belangrijk het is om in een goede richting te bewegen, zodat je op zijn minst ergens kunt komen, bewegend zonder na te denken in welke richting je wilt gaan, zal uiteindelijk verwarrend zijn.
Niet alleen dit, maar hij heeft ook enkele principes van het bereiken van doelen genoemd.

4. Houding
Raak niet in de war tussen houding en zelfbeeld, zelfbeeld betekent hoe je naar jezelf kijkt, maar houding gaat over hoe je de rest van de wereld benadert. In deze puntstap heeft Zog veel dingen uitgelegd met veel voorbeelden, hier vraag je je af of je over het algemeen je positieve persoon of negatieve persoon bent? Zijn tegenslagen tijdelijk of zit 'de man je altijd dwars.?
Hier vertelt de auteur ook dat de meeste problemen waarmee u wordt geconfronteerd, te wijten zijn aan uw eigen schuld, u moet uw houding ten opzichte van de situatie waarmee u wordt geconfronteerd veranderen, u moet leren hoe u op het leven moet reageren.
Zoals het zegt: "HET PROBLEEM IS NIET HET PROBLEEM, HET PROBLEEM IS JOUW HOUDING OVER HET PROBLEEM."

5. Werk
Hier probeert de auteur uit te leggen dat je niets gratis krijgt. als je verwacht dat iemand komt om je droomleven voor je waar te maken, dan gaat het niet gebeuren, je moet erop uit en moet manieren vinden om je doel te bereiken, je kunt bijvoorbeeld veel freelancers vragen hoe moeilijk tijd en ze hebben het moeilijk om klanten te vinden, en wat is het proces dat ze moesten doorlopen om klanten op dezelfde manier te krijgen, om succes te krijgen, moet je ervoor werken, daar moet je hard voor werken.
Zoals gezegd is, is de comfortzone een fijne plek, maar daar groeit nooit iets.

6. Verlangen
De laatste stap waarover auteur Zig in dit boek uitlegt, is een verlangen. Je moet een brandend verlangen hebben naar je doelen, naar wat je wilt in je leven, en je kunt alles doen om dat te laten gebeuren.
Je verlangen moet bovenaan staan ​​om te bereiken wat je wilt in je leven.

Bron: https://seeken.org/see-you-at-the-top-summary-zig-ziglar/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?