Bankia Bankroet?

Minder dan een jaar na Dexia blijkt ook Bankia in de problemen te komen. Nabeurs wordt de bank genationaliseerd staat er op het Internet. eerder kondigde Rajoy - die won met de verkiezingsslogan: "Wij van de PP stoppen geen geld in de banken" - aan 10 miljard te injecteren in de onderneming.
De bank is een samenraapsel van de grote Spaanse spaarbank Caja Madrid met wat kleinere banken en ging vorig naar naar de beurs. Introductieprijs 3,70. nu is daar nog 2,10 van over.

Dat dit in Spanje gebeurt maakt dit probleem natuurlijk nog groter. van de vastgoedportfeuille van ca.  330 miljard kan 176 afgeboekt worden.


De markt is terecht ongerust.

Inmiddels 17 mei horen we steeds meer over de slechte leiding van de bank, niet in de laatste plaats door de CEO R. Rato die een hoge staat van dienst heeft (had). Men werd verlicht om aandelen Bankia te kopen bij de beursgang en toen het slecht ging kocht de bank eigen aandelen in om de koers te steunen. Griekse toestanden dus.

'Klanten halen miljard weg bij Bankia': MADRID (AFN) - Klanten van de deels genationaliseerde Spaanse bank Banki... http://yur.be/J65

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?