Voorbeeldje Normvervaging

Infrastructuur, ICT netwerken ... het belang neemt toe. Innovatie is belangrijk en stabiel beheer wordt hierdoor moeilijker om die wens naar  vernieuwing te balanceren met behoud van stabiliteit.

Maar het is geen probleem. Het belang van infra en netwerken neemt toe, maar ook het aantal fouten en storingen. Dat gaat netjes samen. De norm van het belang van stabiliteit daalt. Naarmate men meer afhankelijk wordt van IT en systemen neemt ook het begrip toe dat hier wel eens wat mis kan gaan.

"Moet kunnen?" of: hoort erbij (bij het veranderende tijdsbeeld)?

Technical error stops XETRA trading in Frankfurt: Deutsche Boerse's Frankfurt-based XETRA shares trading platfor... http://bit.ly/IXl7e7

De eerste storing verfoeit men. De volgende storing bij een andere partij leidt al snel tot gewenning. En als er dan een storing optreedt bij de Deutsche Boerse op 8 mei dan onderschrijft die gebeurtenis dit verhaal: de degelijkheid van vroegere tijden is er niet meer. Ook de Rabo ontkomt niet aan deze trend. Er is veel vraag naar luxe producten van producenten zoals LVMH, maar de norm voor stabiliteit en degelijkheid gaat steeds verder naar beneden.

We leren leven met normvervaging. Dat is cultuur en... Verandering.

--
Terwijl ik dit schrijf is de echte normvervaging die van de 3%-norm begrotingstekort die in het verdrag van Maastricht is opgenomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?