Snor en Baard versieren publiek

We schrijven een nieuwe aflevering van P & W. Koen Petersen, Amerika deskundige en schrijver van het boek ... werd opgezet in een debat tegen grootmeester Maarten van Rossum, ook Amerika deskundige, met "academische achtergrond." Die achtergrond ten spijt meent Petersen dat van Rossum het publiek niet altijd even goed en objectief inlicht over de werkelijke stand van zaken in Amerika, onder andere door de republikeinse garde voor psychopaten uit te maken. Van Rossum treedt het debat binnen met de verdediging dat "iedereen die het zicht op de werkelijkheid verlies, psychopaat genoemd mag worden," of woorden van die strekking. klopt natuurlijk niet. Psychopaat is een onderdeel van een jargon dat in de serieuze wereld van de psychiatrie valt, maar genoegzaam gebruikt wordt door professionals en amateurs in de entertainment industrie.
Het debat werd dan ook verloren door Petersen (netjes in het pak en gaaf geschoren).

Maarten van Rossum (baard) is de Johan Derksen (snor) van het intellectuele establishment en heeft in deze tijd van entertainment (infotainment) de lachers op zijn hand.

In dezelfde uitzending werden we getrakteerd op informatie over de Japanse dolfijnenjacht; de bloedige baai zorgde in de gezellige setting van Pauw en Witteman even een onaangename wending. Gelukkig kreeg Sea Shepperd niet te veel aandacht. De moeilijke vraag of het nu goed was wat zij doen, werd door de zus van Jeroen ... beantwoord met: "ze doen in ieder geval iets."

Ik werd me weer even bewust van het feit dat ik minimaal de helft van de echte zinvolle informatie verdring - een soort psychologisch proces) met de overvloed aan infotainment. Het moet namelijk wel gezellig blijven.

Dan maar niet de gehele waarheid. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?