Is Outsourcing Out?

Philips haalt ingenieur terug uit China... We lezen het hele verhaal. De echte details ontbreken. Wat opvalt is dat  vooral Amerikaanse bedrijven begonnen zijn met het terug-sourcen (backshoring).  (Voorbeelden krijgt u van me te goed)

Is dit een nieuwe trend? Zijn bedrijven het outsourcen moe? En past dit bij het opkomend Nationalistisch denken, of is dat puur toeval?

Vraagt om verder onderzoek...
 -- 6 februari op twitter:
Geert Noels
3 redenen voor backshoring 1. Chinese loonkosten (vooral hoger opgeleiden) 2. Ethiek/duurzaamheid 3. Energie/transportkost. #kansengrijpen

Economist: Outsourcing is so last year

Financial Times.

Los van outsourcing zal het verplaatsen van productie - bijvoorbeeld door valutaontwikkelingen - altijd doorgaan. zoals het voorbeeld van Daimler in dec. 2009:
De Duitse autobouwer Daimler hevelt een deel van de productie van de nieuwe Mercedes C-klasse over van Sindelfingen naar de Amerikaanse staat Alabama. Daarmee probeert het concern het effect van de zwakke dollar te compenseren. Dat heeft Daimler woensdag bekendgemaakt.
Ook zal circa 10 procent van het model gebouwd worden in Zuid-Afrika en nog eens 10 procent in China. ,,De stap is vanuit strategisch en economisch oogpunt absoluut noodzakelijk voor Mercedes-Benz om in de toekomst concurrerend te kunnen zijn en om groeikansen te benutten'', aldus topman Dieter Zetsche (Bron: Telegraaf)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?