Hoe belangrijk is uw agenda?

Er schijnt morgen een nieuwe website live te gaan: zapaday.com. Daarin* staat het nieuws van de toekomst. Lijkt me een geweldig idee en ik verwacht dat dit een succesvolle site wordt.

Denk er maar eens aan, hoeveel de agenda uw leven uitmaakt. Een "ouderwetse" secretaresse zal het u kunnen vertellen, maar ook voor de gewone professional staat een groot deel van zijn toekomstige leven vast door pure verplichtingen of andersoortige gebeurtenissen die te plannen zijn of al gepland zijn.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leven van een voetballer, of andere sporters: zijn agenda wordt bepaalt door de sportevenementen waar hij zelf nauwelijks vat op heeft. En dezelfde sporter die zijn agenda niet beheerst kan uitgeput raken omdat hij niet beseft dat hij aan het begin van het jaar al zijn energie voor het gehele seizoen heeft gebruikt.

Binnen organisaties heerst er dan ook nog vaak de verborgen agenda...
Mediaorganisaties (kranten) werken ook met agenda's. Veel nieuws is onvoorspelbaar, maar menig bericht voor morgen staat vandaag al in de agenda, b.v.:
- 2012 is het geboortejaar van Charles Dickens (Die had Google ook in haar organisatieagenda gezet om bovenstaande afbeelding te maken). Daar worden dus nieuwe biografieën over geschreven en deze krijgen binnenkort aandacht.
- Het jaar van de Titanic 1912, 2012
- etc...

Moeilijker is een mogelijk event te agenderen waar we niet zeker weten OF en Wanneer deze gaat plaatsvinden: zou er in 2012 een nieuwe Flash Crash komen?

* -  "Op www.zapaday.com staat een complete publieke wereldagenda voor de (nabije) toekomst. De site biedt een compleet overzicht van geplande verkiezingen, staatsbezoeken, festivals, sportwedstrijden, productlanceringen, congressen, rechtszaken en veilingen." (staat te lezen op Wikipedia en broadcastmagazine.nl. Echter de website van Zapaday is niet te bereiken, op dit moment)

--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?