Tijd voor een Siesta

Philips neemt de Siesta Group over, een softwarebedrijf uit Oostenrijk. Het bedrijf is georganiseerd rond drie servicelijnen:
Farmaceutische toepassingen, waar het bedrijf via een CRO-formule werkt; daarmee nemen ze de diensten over (insourcing) van andere farmaceutische bedrijven. In tegenstelling tot gewone outsourcing gaat het hier om specialistische contracten die tot doel hebben om bepaalde research trajecten uit te voeren.
Slaaplaboratorium is een tweede servicelijn die werkt volgens dezelfde formule en als laatste bieden ze voor bedrijven ondersteuning op het gebied van health-programma’s. De Siesta past goed in die ontwikkeling aangezien steeds meer bedrijven het nu inzien van een korte siesta.

Georg Dorffner is Ceo van het bedrijf, hij is tevens verbonden aan de Medische Universiteit van Wenen op het gebied van Artificiële Intelligentie en medische cybernetica.

Op een overheadsheet vond ik het motto van het bedrijf (zie de bijgesloten figuur); Slaapanalyse is zeer complex – werk daarom met experts – de Siesta group is dan een logische keuze.

Het motto van Philips is vooral: Sense en Simplicity. Philips is al veel verder dan het stadium waarin zij de experts waren en de markt “maar moest luisteren en hun product moest afnemen.” Op dat vlak is een hoop veranderd; expertise is tegenwoordig niet meer genoeg, het gaat ook om het vinden van een goed commerciaal verhaal. Hier zit nog wel wat spanning lijkt me.
Maar Philips heeft m.i. veel meer aan het hele netwerk rond het bedrijf Siesta Group en de Siesta group kan voortbouwen op een groot en sterk merk in de Medische wereld.

-- juli 2023

De Duitse regering zei woensdag [19 juli 2023] dat suggesties voor aanpassing aan hittegolven in de zomer, zoals de oproep van een volksgezondheidsorganisatie voor siësta's, "zeer serieus" moeten worden genomen gezien de sterk stijgende temperaturen.

Terwijl Duitsland ontsnapt is aan het soort temperaturen dat Zuid-Europa deze week trof, is het midden in de 30 graden Celsius bloedheet, waarbij Beieren het record van het land tot dusver op 38,8 Celsius zag.

Johannes Niessen, het hoofd van de BVOeGD-vereniging voor volksgezondheidsambtenaren, had gezegd dat Duitsers de gewoonten van mensen in de warmere streken van Zuid-Europa zouden moeten volgen in een interview dat dinsdag door het RND-medianetwerk werd gepubliceerd.

"Sta vroeg op, werk 's ochtends productief en houd 's middags een siësta", zei hij.

De Wereld Meteorologische Organisatie waarschuwde dat een hittegolf op het noordelijk halfrond zou toenemen, waardoor het risico op sterfgevallen als gevolg van extreem hoge temperaturen zou toenemen.

"Mensen zijn niet zo efficiënt in sterke hitte als anders," zei Niessen. "Bovendien leidt slecht slapen bij gebrek aan verkoeling in de nacht tot concentratieproblemen."

Een regeringswoordvoerder zei woensdag dat dergelijke initiatieven "zeer serieus moeten worden genomen" tegen de achtergrond van een "enorme verandering in de zomertemperaturen".

Hij merkte op dat sommige werkplekken, ook buiten, met ernstige problemen te maken hadden als gevolg van de hitte.

"Ik zie dit wel als een serieus onderwerp waar we ons de komende jaren mee bezig zullen houden."

De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach had dinsdag gezegd dat een siësta "zeker geen slecht voorstel" was, maar dat werkgevers en werknemers hierover samen moeten onderhandelen.

Op vakantie in Italië tweette Lauterbach dat hoge temperaturen hem ervan weerhielden een dagtrip naar Rome te maken.

'Mijn dochter blijft liever in het zwembad terwijl ik ga lezen. Volgende keer morgen proberen.'

De werkgeversorganisatie BDA zei dat meer flexibele werktijden werknemers in staat zouden kunnen stellen om langere middagpauzes te nemen als het voor beide partijen goed uitkwam.

Niessen riep ook op tot "voldoende waaiers en lichtere kleding, ook al staan de kledingregels voor een kantoor dat niet toe".

"Een koud voetenbad onder het bureau zou een andere optie zijn om koel te blijven tijdens het thuiswerken", zei hij. (bron: https://www.reuters.com/business/environment/germany-debates-need-siesta-cold-footbaths-amid-sizzling-temperatures-2023-07-19/)

--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?