Oekraïne is kandidaat lidstaat EU

 Op #Dag... van de Russische inval in Europa, houden Duitsers en Fransen hun dagelijkse overleg van 9 tot 5 en bespreken wanneer daar tijd voor is, ook de kandidaatsstelling van Oekraïne. 

Het is natuurlijk een gevoelig thema, want tegen Turkije is al een keer Nee-gezegd, en in de Oekraïne wonen "Nazis."

Maar onze elite worden wel wakker, en waarschijnlijk op het juiste moment zal het doordringen dat we in de wereld niet alleen advocaten, economen en architecten nodig hebben, maar ook loodgieters en militairen.

Zelf weet ik het niet wat het is om militair te zijn, want ik heb mijn dienstplicht verzaakt. Toen - ik ben een kind van na de oorlog - zag ik daar de noodzaak niet van in. Maar de tijden veranderen en we hebben nu enkel nog pennenlikkers grootgebracht. Mensen zoals Frans Timmermans, die veertig talen spreekt, waaronder het Russisch. En dat vloeiend.

Terwijl we als Nederlanders ook behoorlijk wat op onze agenda hebben, want tegenwoordig is er een partij voor de dieren, en daar spelen de nodige kwesties.

Maar terwijl we babbelen over het verdwijnen van de Bij en overmatig stikstof, of Gronings gas, staan er een paar beesten aan het hek van Europa. De partij van de Dieren zal daar geen boodschap aan hebben, maar ergens zal er toch iemand wakker moeten worden en inzien dat de vechtkwaliteit van de Oekraïners iets is waar wij nog veel van kunnen leren.

En - mooi meegenomen - die jongens verdedigen onze ideologie, van vrijheid van meningsuiting.

Een welkom applaus dus voor deze jongens. Er zitten trouwens ook vrouwelijke strijders tussen, maar in dit geval gaat het om mannelijke waarden. Daar kunnen wij misschien wel wat van gebruiken, om Poetin en zijn maatjes van repliek te dienen.

Welkom dus. Ok. het blijft even een kandidaatschap, maar daar doen we verder niet moeilijk over. De eerste stap is gezet.

... een kwestie van tijd, meer niet.


-- De wereld verandert trouwens terwijl ik dit schrijf. Revlon vraagt faillissement aan. Op eerste gezicht lijkt het te bezwijken onder een grote schuld, typische van nu. Maar speelt misschien ook mee dat het bedrijf doorzet met dierproeven (Partij voor de Dieren) en daar let men tegenwoordig op. De alternatieve partijen schieten als paddenstoelen uit de grond. terwijl Rusland een beestachige oorlog voert, let de westerse consument op dierproeven. Hoe bijzonder is dat. Twee uitersten in hetzelfde Europa (Revlon is amerikaans overigens).



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?