Rare Breed (Bonnell, Hansberger)

Rare breed, a guide to success for the defiant, dangerous and differerent. Beide auteurs deden ooit mee aan een wedstrijd voor veelbelovende startuppers, en faalden in hun eerste concours. Maar kwamen met extra kracht en moed terug en wonnen uiteindelijk. In die anekdote zit veel van het verhaal opgesloten.

Ben je anders? Probeer dan niet volgens de normen van het conventionalisme te winnen, maar trek je eigen plan. 

Eigen website

Ik begon voor het lezen van het boek met de quiz die op een speciale website staat, maar heb deze quiz niet afgemaakt. Hij duurde me te lang en de uitkomst begreep ik wel een beetje.

Ambitie vraag een gedurfde geest. En om echt succes te bereiken moet je geobsedeerd zijn door je doel. Ik las dit ook op het internet, een trader die schreef: be obsessed or... De auteurs menen dat de Gladwell Rule van 10000 uur, te schraal is. het is eerder 25,000 uur oefenen voordat je perfectie bereikt.

Om iets goed te doen, moet je ervan houden. Do not just settle for a career... Zoals Sarah Maquis, die 12,500 miles wandelde van Siberië naar Australië. Als er een kans voordoet vertrouw dan op je passie en niet op je angsten.

Wees Vreemd en vier je anders-zijn. Conformiteit is de norm in onze cultuur en dan kan een afwijkende houding een echte activa zijn. Durf anders te zijn. Ook qua business. Denk strategisch, waar ben je goed in, maar ook: wat doe je anders!?

We leren te vaak met ons hoofd te denken, en niet met ons hart. High Sensitive People zijn goede leiders volgens Elaine Aron. Ze zijn intuïtiever en creatief.

... De deugden van het anders zijn, zijn: rebels, gedurfd, geobsedeerd, snel opgewonden (hot blooded), anders (weird) hypnotisch en emotioneel. Bijzonder dus. Vandaar de Rare Breed, vreemde specie.

Maar er is ook een keerzijde, bij elke deugd. Rebels zijn moet wel een goed doel dienen dus dat van Robin Hood is prima, maar niet om enkel je eigen zakken te vullen...

Op hun website heten ze de bezoeker informeel welkom met Hi, De afgelopen tien jaar hebben we met leiderschapsteams samengewerkt om Rare Breed Thinking toe te passen op bedrijven, merken en culturen. ... We zijn oprichters van het bekroonde merkbedrijf Motto, dat we in 2005 begonnen met $ 250 nadat we samen waren gestopt met studeren. We zijn ook de auteurs van het brutale nieuwe zakelijke boek Rare Breed, makers van het Rare Breed Leadership Platform, en regisseurs, gastheren, schrijvers en producenten van een populaire YouTube-show en podcast Rare Breed met gasten als  . ...  Op ware Rare Breed-mode hebben we onze hele carrière gebouwd op het geloof in de kracht om tegen het conventionele denken in te gaan, de status-quo te verslaan met boksbeugels en de delen van onszelf te belichten die uniek zijn voor onszelf.

--

Super Founders (2021) sluit hierop aan, een boek van Ali Tamaseb een Silicon Valley Veteran. Hij doet opmerkelijke uitspraken in zijn boek gebaseerd op (Big) data analyse startups en concludeert dat de meeste oprichters enkele eigenaar zijn, 60% eerder gefaald heeft en het bijna allemaal bouwers (tinkerers = knutselaars) zijn. Ook niet onbelangrijk: er is altijd een noodzaak voor een idee of product en passie en noodzaak zijn succesfactoren.

-- Of Zero to one, van Peter Thiel:

  1.  Stop met imiteren en start met denken buiten conventionele wereld
  2.  Geluk werkt niet: succes = focus x determination
  3.  Zorg dat je product niet nageaapt kan worden. Creeer een monopolie
  4.  Voor succes heb je dit nodig: een visie, een geheim (betere technologie dan de concurrent, bv), doorzettingsvermogen, sterke cultuur, uitzonderlijke verkoopstrategie.

 ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?