Noodweer in Zeeland

Beste meneer, mevrouw,

Wij en onze regio worden hard geraakt door de huidige coronagolf. Het aantal besmette medewerkers en bewoners is niet eerder zo hoog geweest. Daarnaast zijn veel medewerkers besmet geraakt. Het is hierdoor inmiddels zo moeilijk en soms onmogelijk om de zorg te blijven organiseren zoals u die gewend bent, dat we genoodzaakt zijn om maatregelen te nemen. 

Ook collega-organisaties uit de regio worden hard geraakt. De ziekenhuizen moeten geplande zorg uitstellen en de doorstroom vanuit ziekenhuizen stropt. Momenteel bevindt Zeeland zich in code donkerrood, maar zijn we helaas ook niet ver van code zwart.* Dit betekent dat lege plaatsen in verpleeghuizen opgevuld kunnen worden met patiënten uit het ziekenhuis die plaats moeten maken voor covid- of spoedopnames. Daarnaast staat er een team klaar om, indien nodig, de personele inzet voor Zeeland te gaan coördineren. 

Het tekort aan personeel maakt dat we de zorg moeten gaan afschalen. Dit is nodig voor ons, maar is ook een directe opdracht vanuit de Veiligheidsregio om zo de continuïteit van zorg binnen Zeeland te borgen. Zo kunnen we met de beschikbare medewerkers de hoogstnodige zorg leveren. 

Onze woonzorglocaties krijgen roosters gebaseerd op minimale zorg. Hierdoor komen medewerkers beschikbaar die ingezet kunnen worden waar nodig: bij een andere afdeling of locatie van ons of bij een andere organisatie in Zeeland. De minimale roosters gaan in per dinsdag 7 december. Voor uw naaste betekent dit minder zorgmomenten, of zorg op andere tijden dan uw naaste gewend is. Het kan ook zijn dat alleen strikt noodzakelijke zorgt wordt verleend. We zullen er uiteraard alles aan doen om dit zoveel mogelijk te beperken. 

Heeft u zorgen of vragen? U kunt een mail sturen naar ... of bel op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 uur naar ... 

Ik hoop op uw begrip voor deze crisissituatie. We hopen dat deze van korte duur zal zijn. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Let goed op uzelf en uw naasten. 

Met vriendelijke groet,

--

* - Code zwart is een populaire term - voor de officiele term "fase 3" - die deze zorgorganisatie hier gebruikt om extra emotionele lading mee te geven aan dit bericht.

--
Op de site van de Rijksoverheid valt te lezen dat de overgang naar fase 2D op 26 november plaatsvond:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?