Google lost (Blogger) zoekprobleem probleem op

Eind juni komt Google met een nieuwe blogger-interface. Deze is nu al te gebruiken, maar staat nog niet op default.

Eind juni wordt de nieuwe interface van Blogger de standaardinterface voor alle gebruikers. Je kunt er nog wel voor kiezen om de oude interface te gebruiken. We raden je aan de nieuwe interface uit te proberen door in het navigatievenster aan de linkerkant op 'Probeer de nieuwe versie van Blogger' te klikken. Als je kritieke problemen tegenkomt, meld die dan bij ons... [Blogger]

Voor wie projectmanager of projectleider geweest is, weet dat dit soort projecten nooit enkel om de vormgeving en look-and-feel zijn te doen. De quick wins waarmee de gebruikersinterface verbetert (en nu ook andere apparaten werkt) is altijd mooi meegenomen, maar nooit het echte doel. Er is meer aan de hand. Wat dat precies is, weet ik niet, maar het heeft te maken, denk ik dat Google verschillende infrastructuren samenvoegt.

Ik heb in 2018 al gemerkt (zie link beneden) dat de zoekmachine van blogger niet goed werkte. Ik meende in eerste instantie dat Google (blogspot) slechts 10 jaar historie meenam in de zoekresultaten, maar dat was het toch niet.
Het blijft een raadsel voor de gebruiker want nu precies het probleem was, maar wat ik wel weet is dat met de nieuwe interface het probleem opgelost is. Google toont weet alle zoekresultaten, ook wanneer die (voor) 2009 liggen. Dat heb ik getest. Dat is bijzonder handig (gebruikersvriendelijk), want tot nu toe, wanneer ik aan oude blogposts wilde refereren moest ik ze eerst op het web zoeken, en dat werkte trouwens ook niet altijd. [hier zit volgens mij nog een issue]. Maar het zoeken in de ontwerp-omgeving werkt nu weer zoals het hoort.

Google heeft de techniek aangepast aan de moderne standaarden, hetgeen betekent dat zoeken net zoals op twitter via streams loopt: je krijgt de resultaten als scrollend en je weet nooit meer het totaal aantal hits, die informatie gaat nu verloren.

Desondanks voor bloggers - die al langer aan het schrijven zijn zoals ik - een grote verbetering. Een oud probleem is opgelost.

Wat mij dit ook leert is dat met de snelheid van de technische ontwikkelingen zelfs partijen als Google, de grootste bedrijven qua marktcapitalisatie, gewoon met technische problemen worstelen. Dat geeft te denken. De traditionele banken worden verweten dat ze door fintechs ingehaald worden, maar jonge bedrijven als Google ontlopen de dans ook niet helemaal...

--
nieuwste versie, zoekresultaten gaan terug tot begin blog

Oude versie, zoekresultaten stoppen in 2012

Website, zoekresultaten gaan terug tot 2010

--
2018/07/beste-google

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?