Pas op voor 1 maart 2018

Wanneer ik via een tweet op de site van ZeroHedge kom, krijg ik soms deze advertentie te zien, het verhaal begint als volgt:

Hi, my name is Jim Rickards. In the next 60 seconds I’m going to show you an urgent letter I’ve just written to President Trump.
You see, I’ve spent the last 40 years advising top government officials…
In the late 1990s, for example, I worked with members of the Federal Reserve bank to save America from a $1.3 trillion banking crisis.
It would have imploded the US economy. But thanks to my work, it never happened.

[en het eindigt met]


But You Must Act Before 
March 1. 
As I showed you today, the global elites are ready to execute their plan… 

Distributed Ledger technology is set to go live on March 1st… 

And because of that, you only have a small window to secure a comfortable retirement. 

Please, don’t waste any time… 
Click the Button Below to Get Started

(pro.agorafinancial.news/p/AWN_sdrblockchain_0817/PAWNTB41/)

Zerohedge staat bekend als een fearmongering website, en dan is de link naar een adviseur/goeroe die de crash voorspelt niet onlogisch. Wanneer je op het internet zoekt naar Agora en Rickards dan suggereert Google direct het woord SCAM, dus men vraagt zich af of dit legitieme informatie is.

Jim Rickards is een soort schrijver als Willem Middelkoop die een gelijkluidend advies hebben: de financiële wereld staat op instorten en het monetaire systeem is aan een reset toe. Rickards - gegeven dat deze website legitiem en authentiek is - geeft nu een concrete datum, en ook een concreet duiding: de SDR van het IMF wordt als de nieuwe wereldmunt geïntroduceerd, EN - dit is de vernieuwing - die komt tot leven via de blockchain technologie (een ledger). En als er iets is wat betrouwbaarheid uitstraalt in deze tijd is het wel blockchain, daar gelooft iedereen in!

De globale elite - zo gaat het verhaal - is op zoek naar een oplossing voor de waardedaling van de dollar, ze zijn tegen de regering van Trump en ze willen algehele controle over geld en informatie. Het past bij de Bilderberg-doctrine van een wereldregering, ed.

1 maart zullen we het zien? Doordenkend, dat wanneer men hier serieus op zal reageren, dan zal er voor 1 maart een crash moeten komen, want niemand zal wachten tot 1 maart met het verkopen van Amerikaanse bezittingen.
Maar voor mij is het vooral duidelijk dat de toevoeging van het "ledger" het verhaal juist totaal ongelooflijk maakt. Dat de introductie van een wereldmunt afhankelijk gemaakt wordt van een technologie. Dat is waar de geloofwaardigheid wankelt. Want je mag verwachten dat er ooit - misschien wel eerder dan later - er een crisis komt en dat die vraagt voor een oplossing en dat dan het IMF of de BIS inspringt, omdat de FED en de ECB zonder munitie zijn gekomen. Dat is allemaal nog denkbaar. Maar dat het IMF op eigen beweging even een reset gaat uitvoeren door de introductie van een nieuwe munt, waar nu alleen nog maar een mechanisme voor aanwezig is (the special drawing rights, SDR) is een onnozele gedachte.

Het aardige van dit hele verhaal is dat het zo realistisch overkomt. Iedereen voelt wel aankomen dat we op deze weg de mist in gaan met de financiële sector. De hele crypto-hype duidt daar ook op en versterkt zelfs het proces: want banken hebben een hekel aan crypto's. Maar ik denk dat niemand weet hoe het afloopt. Behalve natuurlijk schrijvers van boeken en ondernemers die in goud zitten. En terwijl ik dit schrijf zit een nieuwe horde van goudzoekers de nieuwste digitale munten te delven...

--
2014/04/even-opnieuw-proberen-ergens-in-2020
2016/11/michael-moore-is-een-clown

-- 18 juni 2018. Passend in deze context is het boek, In het laatste der dagen, van Rie-Hilje Kielman. Overzicht van de vele eindtijd-bewegingen in Nederland in de jaren 1790-1880.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?