Cultuurverandering ABN?

Is dit te zien als een cultuurverandering of blijft alles bij ABN Amro bij hetzelfde. Diegenen die een reorganisatie meegemaakt hebben weten dat bij een recessie en bij krimp de cultuur een domper kan krijgen. Waar groei ruimte en mogelijkheden geeft en zorgt voor vertrouwen en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt, zorgt krimp ervoor dat iedereen op elkaar gaat letten.

Denk maar aan een stoelendans waar er steeds een stoel afvalt en let op hoe de werknemers dan reageren...

De advertentie van de ABN - ik heb hem zelf niet gezien - laat zien dat de ABN weinig last heeft van de overgang. Ze zijn nu weer DE Bank en het maakt niet uit of de andere instellingen zich aan de rand van de afgrond begeven; zij adverteren in ieder geval met "de steun van de overheid." Een cultuur zoals ik hem verwacht had, van voor de crisis. De crisis heeft de gemoederen bij ABN even wat onzekerheid gegeven en de pretenties afgezwakt, maar de oude cultuur is weer helemaal terug.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2136655/__Bos__ABN_Amro-advertentie_kan_niet__.html

--
29 september 2011.
Misschien moet men bij de ABN eens kijken naar de "Bank of North Dakota" (BND), Yes heeft via de New York Times een verhaal gepubliceerd waaruit blijkt dat het lage percentage werkloosheid in deze staat - o.a. in vergelijking met de problemen in Californië - voort komen uit deze staatsbank en de rol die het vervult op het gebied van investeringen. Daar waar de private banken in Californië voornamelijk speculatief of geheel niet opereren...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?