Ofman kernwaliteiten - bij coaching

 Onlangs, bij het opruimen van boeken kwam ik deze tegen: resultaat bereiken als adviseur (van Hanna Nathans). Daar staan of stonden aardige technieken en visies in over persoonlijke communicatie en zelfkennis. MBTI, Enneagram, en waar ik hier even bij stil sta is die van kernkwaliteiten.

Wordt deze nog steeds gebruikt, vroeg ik me af? En waar, bij coaching bijvoorbeeld?

Allergie is een heel sterk concept. Recentelijk zag ik weer allerlei allergische reacties van mensen om me heen.


Zoeken op coach en Ofman-kernkwaliteiten, levert o.a. deze link op:

Welke kernkwaliteiten zijn er allemaal? Er bestaan onnoemelijk veel kernkwaliteiten. Om te onderzoeken wat jouw kernkwaliteiten zijn, helpt het om naar vijf categorieën te kijken:

  • Je drijfveren: wat jou motiveert
  • Je manier van reageren
  • Hoe je omgaat met mensen
  • Hoe je denkt en voelt
  • De manier waarop je communiceert

https://www.coachfinder.nl/coachmethodieken/kernkwaliteiten/

EN,

Weet jij precies wat je sterke en zwakke punten zijn? En zo ja, weet je ook hoe je die het beste kunt inzetten? Het kan een hele uitdaging zijn er achter te komen waar je precies in uitblinkt en waar je nog aan kan werken. Dit kan je vervolgens stress geven, omdat je niet weet waar je moet beginnen. De Kernkwadranten van Ofman kunnen je hierbij helpen. (Bron: trainer en coaching, https://ruudmeulenberg.nl/stress/kernkwadranten-ofman/)

En:
De Bounderei maakt ook gebruik van de Kernkwadranten van Daniel Ofman. Deze worden met name ingezet wanneer medewerkers elkaar nog onvoldoende kennen of willen ontdekken wat de kwaliteiten van hun eigen team is. Ook wordt deze methodiek ingezet bij selectiegesprekken. Een ultieme wijze om op een adequate wijze gesprekken te voeren. (bron: De Bounderei. Training & Coaching op een natuurlijke wijze,  https://www.debounderei.nl/werkwijze/kernkwaliteiten/)
[Zij hebben op hun site een youtube-video met een voorbeeld hoe kernkwaliteiten kunnen werken, een gebruiken daarbij de kernkwaliteit Daadkracht. Ik ken deze want zo ben ik met Ofman in aanraking gekomen via een training (ergens in de jaren 90). Teveel daadkracht kan leiden tot drammerigheid, je valkuil. De uitdaging is dan geduld. Daar weer teveel van, leidt tot je allergie, en dat is in dit geval: passiviteit!]

Andere resultaten:
https://www.yourcoach.be › coaching-tools › kernkwadranten-daniel-ofman
Kernkwadranten Daniel Ofman | Ontdek je Kernkwaliteiten | Coaching Tools
Een goede manier om je sterke en je zwakke punten helder te krijgen, is om je kernkwaliteiten en valkuilen in kaart te brengen. De kernkwadranten van Daniel Ofman zijn een veelgebruikte, heldere en toegankelijke coachmethode die je ook kan gebruiken om conflicten met anderen te analyseren.

https://www.eigenkrachtcoaching.nl › welke-uitdaging-zit-er-in-jouw-allergie-en-hoe-komt-de-teamspirit-tot-leven-met-ofmans-kernkwadrant
Het kernkwadrant van Ofman: welke uitdaging zit ... - Eigen Kracht Coaching
Het kernkwadrant van Daniel Ofman helpt je om te weten te komen waar je goed in bent, wat je nog kunt verbeteren, waar je je aan irriteert bij je collega en waar je bij jezelf op moet letten. Als je je stoort aan je collega helpt het kernkwadrant je om te begrijpen wat het goede is aan zijn of haar gedrag.

https://www.desteven.nl › persoonlijke-ontwikkeling › kernkwaliteiten
Kernkwaliteiten: lijst met 150 voorbeelden: training en test! - De Steven
Een kernkwaliteit is 'hoe je bent' en dat is wat anders dan hoe je soms 'doet'. Anders gezegd: je kunt je anders gedragen dan hoe je eigenlijk bent. Je doet je soms anders voor dan hoe jij de dingen voelt en ervaart. En dat kan gevolgen hebben voor jouw communicatie en hoe je overkomt op anderen.

https://www.adaknol.nl › kernkwaliteiten---kernkwadrant-van-ofman.html
Kernkwaliteiten - Kernkwadrant van Ofman - VOOR EEN LICHTER LEVEN
Volgens Ofman horen bij iedere persoon bepaalde kernkwaliteiten. Dit zijn eigenschappen die tot de kern van een persoon horen. Het zijn de specifieke eigenschappen die een persoon kenmerken. In tegenstelling tot vaardigheden die aangeleerd zijn, zijn kernkwaliteiten aangeboren eigenschappen.

--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?