De denkfuot van Thierry.

 Een stukje video op twitter toont een wat ongemakkelijke Baudet in de kamer, over Poetin, relativerend wat de rol van deze is in het geheel... "hij verdedigt zijn land,." en nog wat van dat soort positieve uitlatingen. 

Dat Baudet aan de kant van Poetin staat is voor vele een gruwel in deze tijd, maar dat is nu juist vrijheid van meningsuiting.

"Moet kunnen toch?"

Typisch HollandS, een beetje provoceren, misschien.

Maar Baudet maakt wel een grove denkfout. Het is namelijk niet belangrijk of Poetin een goed of minder goed leider is, dat hij de waarden van zijn natie zou verdedigen, wat niet klopt in het geheel is niet wat Poetin zegt, dat hij de westerse ideologie verafschuwt, nee het is wat Poetin doet. of BEZIT.

En dan bedoel ik niet de oorlog (speziale militaire operazie) met Oekraïne.

Nee, Poetin is miljardair. Zijn vermogen  is tientallen zo niet honderden miljarden USD (dat zijn dollars). Dus daarom moet men Poetin niet serieus nemen. Niet door die oorlog. dat was een inschattingsfoutje en nu kan hij door gezichtsverlies niet meer terug. Het echte probleem is dat Poetin net als een vroegere Afrikaanse leider miljarden heeft verkregen door aan de top van een organisatie te staan.

Alles wat hij over het westen zegt in termen van ideologie, normen en waarden is dus ongeloofwaardig op zijn zwakst gezegd.

Daar gaat het m.i. om. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?