The Easy Way to stop smoking (Allen Car)

Weer een boek over stoppen met roken, of echt iets anders?

Roken en stoppen is een van de meest intrigerende handelingen in onze economie en maatschappij. Hele industrieën zijn gebouwd op de sigaret, de overheid int belasting maar niet zonder ons te tracteren op verschrikkelijke foto's op de pakjes sigaretten.

De kern is: verslaving. 

Dit boek, heeft Easyway as motto, dat stoppen eenvoudig is, en gebruikt daarbij een eenvoudige formule: je wint niks wanneer je rookt, dus je verliest ook niks. Je krijgt er alleen maar iets voor terug: JE VRIJHEID.

Stoppen met roken behoeft geen opofferingen, dat is waar andere methodes fout lopen. Hij ziet brainwashing als grootste probleem: illusies die rokers zichzelf aanpraten, dat roken meer concentratie geeft of sociale voordelen zou hebben. Niets van dit alles is waar. (Het is wederom enkel een verslaving).

De focus op vrijheid dus. IS wel een krachtig begrip. Je vrijheid terugwinnen...

Zelf interesseert me meer de macro-visie omtrent roken. Waarom kan iemand wel stoppen, of niet, maar blijven we als mensheid roken? Hebben we die verslaving als mens niet gewoon nodig?

--

Allen Car is een auteur van zelfhulpboeken, en was zelf een kettingroker gedurende 33 jaar, waar hij totop 100 sigaretten per dag rookte. Nadat hij stopte publiceerde hij zijn methode. Desondanks stierf hij in 2006 aan... longkanker.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?