Update Barco

Twee jaar geleden had dit bedrijf te maken met een aantal veranderingen.  Inmiddels lijkt het erop dat deze veranderingen zich hebben vastgezet in de organisatie. Er zijn nog wel wijzigingen, maar die ogen minder significant. Het jaarverslag toont een kleurig beeld en laat zien waar het bedrijf goed in is: presentatie van informatie op schermen. de toepassingen variĆ«ren van screening voor de zorgsector tot kleine monitoren in de luchtvaart of megaschermen voor bioscopen en voor reclame op gebouwen. Juist voor deze laatste geeft het verslag een belangrijk wapenfeit: met 20 miljoen leds heeft ze het grootste display gebouwd "to date" (in Johannesburg). Dat feit wordt ongetwijfeld een keer verslagen door een van de concurrenten. Wie zijn dat? De markt voor beeldschermen is bijzonder groot, maar de exemplaren die waarop Barco zich concentreert zijn uitzonderlijk. Toch is Philips niet alleen in  Healthcare een concurrent. Het feit dat nieuwe technologie zich verkleind zorgt dat er ook nieuwe concurrenten komen die een groot scherm kunnen laten opbouwen door samenvoeging van kleinere schermen.


Een ander feit is dat het bedrijf bezig is met een wereldwijde SAP ERP implementatie, om processen verder te standaardiseren en ... Dat feit conflicteert juist met de uitzonderlijke positie en business van Barco, die juist helemaal niet standaard is. Toch klinkt dit vaak voor aandeelhouders geruststellend, dat er Ć©Ć©n systeem is waarmee het hele bedrijf opereert.
Barco is in the process of implementing a new ERP (Enterprise Resource Planning) system and selected SAP ECC as its main platform. In combination with this, Barco also wants to lift its processes to a higher level. The implementation of ERP systems has been a challenge for many organizations in the past. Therefore, Barco is continuously identifying the risks and setting proper controls during the new ERP implementation. By controlling and minimizing the major business risks in the first instance, the scene can be set for a successful implementation of the new ERP system. (Anual report 2012, kosten intangible fixed assets 8,3 miljoen in 2012, 10 miljoen in 2013)



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?