Hoe staat het met de Ecowasbal?

ECOWASBAL heeft dezelfde werking en effect als wasmiddel. Deze biologisch afbreekbare kunststofbal is gevuld met kleine keramische deeltjes. Komen deze deeltjes in aanraking met water dan ontstaan daarin zogenaamde hydroxylionen. Deze ionen verminderen, in dezelfde mate als wasmiddel, de oppervlaktespanning van het water, omringen het vuil en weken het los van de vezels. De zachtheid, elasticiteit en kleur van het textiel blijven behouden. Fijne of zware stoffen bont of wit … schoon wordt de was.

Interessant is dat grote bedrijven een groot R&D budget ter beschikking hebben, maar dat altijd in het verlengde richting werkt als de bestaande producten; Unilever ontwikkelt zodoende een wasmiddel dat kan werken met koud water, maar het blijft een wasmiddel. Het alternatief van deze wasbal is het resultaat van out-of-the-box denken. Het idee begon in Spanje als ik het goed begreep.

Bacteriën. In tegenstelling tot wasmiddel doodt ECOWASBAL bij lage temperaturen de bacteriën wél. Wastrommel en wasgoed ruiken hierdoor nooit muf, zoals is bewezen door het test-en onderzoeksinstituut KATRI... Werking. In combinatie met 15 ml wasmiddel (20% gebruikelijke dosering) werkt ECOWASBAL het best.

Samenwerking van dit product met traditionele product is dus vereist. Dat is de grootste uitdaging voor het succes; je blijft het traditionele product nodig houden, maar je moet wel extra investeren, ook al is 25 euro een beperkte investering. En hoe staat deze innovatie in relatie met andere innovaties, zoals de wasmachine van de toekomst?

Ik ben wel benieuwd hoe deze ontwikkeling het landschap van de traditionele producten en producenten gaat veranderen.

En hoe mensen hun gewoonten gaan aanpassen.

ECOWASBAL ruikt vreemd, net als de was en mijn wasmachine. Hoe komt dat? In de periode voordat u Ecowasbal gebruikte heeft u waarschijnlijk waspoeder of vloeibaar wasmiddel gebruikt. Zeepresten hebben zich gehecht aan het zeepbakje en aan de binnenkant van de buizen van uw wasmachine waardoor deze langzaam is dicht geslipt. Hierdoor kan een vreemde geur ontstaan. Door de geur van wasmiddel is dat gemaskeerd. Om uw wasmachine weer schoon te krijgen adviseren wij u met een lege wastrommel een was te draaien op 90 graden met in het zeepbakje twee kopjes natuurazijn of soda. Natuurazijn helpt goed bij het reinigen en verwijderen van aangehechte zeepresten. Natuurazijn is anti bacterieel en schuimt niet in uw machine. Als u dit regelmatig doet blijft uw machine in top conditie en reukvrij. Wanneer de onaangename geur blijft controleer de slangen en de buizen aan de achterkant van uw machine, deze kunnen verstopt zijn. (EWB - Meest gestelde vragen)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?