Beste Google, (de zoekresultaten van blogger kloppen niet)

Er zit een vervelende fout in uw blogger-software. Het gaat om het volgende.

In de ontwikkel-omgeving van blogger, wil ik regelmatig zoeken naar historische entries, om te zien wat ik in het verleden over een bepaald onderwerp geschreven heb.
Sinds een aantal maanden heb ik gezien dat deze zoekmachine niet goed werkt. Er zit een verschil tussen de ontwikkelomgeving van Blogger en de werkelijke blogspot-site.

Het voorbeeld van vandaag is dat ik zocht naar "Aboutaleb." Via de ontwikkelomgeving, krijg ik twee antwoorden, twee zoekresultaten (drie wanneer je dit concept meetelt):



Echter op de echte site (MVenV.blogspot.com) zie ik deze resultaten, dan zijn het er opeens zes:


Ik denk dat het probleem is dat op de ontwikkel-omgeving de zoekmachine niet verder zoekt dan de laatste acht (8) jaar, want het blog-artikel dat ik zoek is uit 2008:



Deze fout intrigeert me (dat Google fouten maakt is logisch want elk bedrijf maakt fouten), maar vooral nieuwsgierig ben ik hoe het komt dat ik deze fout al in april heb gemeld op het blogger forum waar ik door het contactformulier via een ondoorzichtig labyrint naartoe geleid ben (want het is haast onmogelijk om met u in contact te komen), en daar nooit antwoord op heb gekregen van Google zelf. Wel van diverse andere bloggers, maar nooit van Google. Dit lijkt me toch echt een fout, ik kan er niets anders van maken.

En ik hoop dus op een oplossing, want het is een storende fout.  

Met vriendelijke groet,

-- 15 juli 2018.
Ik zie nu dat ook van de andere kant de zoekresultaten niet gelijk zijn. Ik heb een nieuw voorbeeld, met de zoekterm "Trots" en zie nu het verschil tussen de ontwikkel-site waar 56 resultaten tevoorschijn komen en de website, waar maar 25 resultaten getoond worden:

Zoekterm: "Trots" 56 resultaten op de ontwikkelsite

Zoekterm: "Trots" 25 resultaten op de website

Na enige raadpleging merk ik steeds meer verschillen tussen het zoeken op de ontwikkelsite en de echte website, zoals bij het zoeken op:
- "stijlkenmerk" (geeft 19 resultaten op de ontwikkelsite, en 12 resultaten op de website)

--
8 februari 2019. Vandaag zocht ik naar een artikel over Google Wave, en ook dat kon ik niet vinden in de ontwikkelomgeving. Ik moest eerst naar de website (mcenv.blogspot.com) daar zoeken, vond dat de datum van de post 28 augustus 2009 was en toen kon ik het artikel vinden...
Google doet niks, blijkbaar vinden ze dit niet interessant. Oude Nieuws.

--
28 februari 2019. Stuurde ik (opnieuw) een direct message via twitter naar GoogleNL:
Nogmaals, verzoek ik jullie om hier aandacht aan te geven. Zoeken binnen (de ontwikkelomgeving) gaat maar tot 10 jaar terug. Bij de echte blog () gaat het zoeken natuurlijk wel langer dan 10 jaar terug.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?