Traditie en Identiteit Ziekenhuizen

Naast innovatie en verandering heeft een ziekenhuis als elk ander bedrijf stevigheid nodig in de vorm van tradities.
Hier wat voorbeelden.

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een groot algemeen ziekenhuis met de christelijke traditie als grondslag. We bieden een volledig pakket ziekenhuiszorg aan de inwoners van de regio West- en MiddenGelderland en Oost-Utrecht.(JV 2006)

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een lange traditie op het gebied van de gastro-intestinale chirurgie, ook wel maagdarmchirurgie genoemd.
Vanuit een traditie van vernieuwen, ontdekken en streven naar het beste kwaliteitsniveau heeft de Reinier de Graaf Groep zich ontwikkeld tot een ziekenhuis met een degelijk imago en vernieuwende projecten. Zoals de eerste mamapoli, een alcohol & jeugdpoli, Spoed Interventie Team, de laagste gemiddelde ligduur van Nederland, Hoog Gastvrijheids niveau met vier sterren en een revolutionaire, duurzame waterzuivering- en afvalinstallatie Pharmafilter. Reinier de Graaf staat verder bekend om haar IVF polikliniek in Voorburg, gynaecologie en verloskunde, oncologie en medisch laboratorium (Reinier de Graaf ziekenhuis).

De dermatologen van het TweeSteden ziekenhuis hebben een lange traditie om spataders op de beste, mooiste en modernste manier te behandelen. Spataders in de zogenaamde ’stamvaten’ worden meestal weggebrand (ablatie) door middel van een buisje in het bloedvat.

AZ Sint-Lucas Brugge (Belgiƫ) wil een menselijk ziekenhuis zijn waar de patiƫnt centraal staat. Het beroept zich uitdrukkelijk op de waarden van de christelijke traditie.

Het HagaZiekenhuis (opleidingen) kent een lange traditie in opleiden, bijscholen en trainen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van alle werknemers.

Het bezoek van basisschool De Triangel aan het Groene Hart Ziekenhuis is inmiddels traditie. De kinderen komen dit jaar al voor de veertiende keer bij ons langs.

De zorgeenheid psychiatrie kent een traditie in het opleiden van zorgprofessionals (TweeSteden) 

Deventer is een centrum voor onderwijs sinds de tijd dat Descartes, Erasmus en Geert Groote er studeerden. Het Deventer Ziekenhuis bouwt voort op deze traditie. In Deventer worden van oudsher medische studenten uit Groningen opgeleid. Dankzij het nieuwe onderwijscurriculum G2010 kwam er meer ruimte om ook studenten van andere universiteiten te ontvangen. (Stichting Afilliatie Deventer Ziekenhuis).
 
Op woensdag 22 februari wordt het hoogste punt in de nieuwbouw bereikt. Dit vieren we volgens traditie met pannenbier (Spaarne Ziekenhuis, nieuwbouw Oncologiecentrum).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?