PostNL nog niet geheel operationeel

Op de website van postnl.com, de corporate site van postnl.nl is nog ruimte voor verbetering. Het is duidelijk dat de site nog niet lang operationeel is. Zo is er wel een contact-adres voor de pers, maar geen algemeen adres voor investors relations. Mijn vraag - twee keer verstuurd naar het pers-adres - levert geen antwoord op*. Er is niemand thuis. Bij een ander e-mailadres dat nog verwijst naar de oude structuur (...@tntpost.nl) krijg ik een op-vakantie-melding.

De organisatie besteedt op de website veel aandacht aan het proces, met informatie over business principes, een klokkenluidersregeling. Ook staat er dat de organisatie zoveel mogelijk transparantie nastreeft. Wat dat laatste betreft zou ik dan graag pro-forma informatie vinden over de bedrijfssituatie; dit moet niet moeilijk zijn omdat de twee bedrijven nagenoeg als aparte divisies zijn gemanaged, voordat PostNl alleen verder ging. Via historische jaarverslagen is deze informatie wel te achterhalen, maar als echt klantvriendelijk komt dit niet over.


-- 26 juli --
PostNL mag door met reorganisatie
De Ondernemingskamer van het gerechtshof van Amsterdam heeft dinsdag de bezwaren van de ondernemingsraad (or) daartegen afgewezen. Dat maakte PostNl bekend.
Volgens PostNL zijn alle bezwaren van de or van tafel geveegd. Het inspraakorgaan betwistte onder meer de omvang van de reorganisatie in relatie tot de beoogde bezuiniging. Ook zou PostNL niet genoeg rekening hebben gehouden met de betrokken werknemers.
Het bedrijf kan nu een begin maken met het in fasen sluiten van 300 bestelkantoren.
Eind vorig jaar laaide de strijd tussen toen nog TNT Post en de vakbonden over de voorgenomen reorganisatie hoog op. Hij leidde zelfs tot stakingen. De discussie spitste zich vooral toe op het aantal mensen dat het veld zou moeten ruimen.


* - Een week later krijg ik dan wel antwoord. Ik verwacht dat de vertraging relatie heeft met mogelijke onduidelijkheid van mijn vraag: op de site staan op twee plaatsen jaarverslagen. In het gewone archief staan voornamelijke de online-versies (en enkele pdf's). Er is echter ook een echt jaarverslag-archief, waar enkel de jaarverslagen in pdf staan. Het zou handiger zijn om de verslagen op één plaats te bewaren, met enkel verwijzingen naar die pagina vanuit andere pagina's.

In 2009 "verloor" het toenmalige TNT nog 130 miljoen poststukken die de overheid aan de concurrent (Sandd) toezegde. Hoe zou het met deze concurrent gaan trouwens?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?