Hoe moet het nu verder met GroenLinks?

Goh... Femke weg.

Het eerste thema bij Pauw en Witteman ging over kiezersbedrog, er heerste een vreemde stemming, weldra werd het luchtiger. Een mooi afscheid vond ik het. De volgende gedachte drong bij me binnen toen ik keek: "Mulisch weg, een groot schrijver, nu een groot politicus..."

Maar het leven gaat verder.

En Groenlinks heeft met Jolanda Sap een nieuwe leider. Een vrouw, zo ver begrijp ik het nog. Wouter Kiest Job, Femke Halsema kiest Jolanda.

Maar nu. Dat ogenschijnlijke zelfvertrouwen dat Groenlinks uitstraalt is volledig onterecht. De partij is op sterven na dood. Het tijdsbeeld is teveel veranderd en inderdaad de enige oplossing is een fusie met D66.

Maar hoe ziet de nieuwe leider van die gefuseerde partij er dan uit? Wordt het een vrouw of een man? Interessant... ook als cultuurexperiment.

-- 5 okt 2012. Dat een partij (CDA, Groenlinks) niet zomaar uit de problemen komt is wel duidelijk en blijkt ook uit het vertrek van Jolanda Sap vandaag. Er wordt vaak een schuldige gezocht, maar soms is in een partije gewoon uit de gratie omdat er andere prioriteiten zijn...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?