Mohamed, Freek en Pepe

Een van de grootste uitdagingen waarvoor "tijdloze bedrijfsarchitectuur" aandacht vraagt is om vooral met je eigen zaken te bemoeien: "mind your own business." Vaak weten mensen niet wat dit is, of vinden ze de business (andermans zaken) interessanter. Het eigen werk en eigen taken vragen discipline en daar ontbreekt het nog al eens aan.
Ik bemoei me ook graag met andermans zaken, dat is een van de problemen als je schrijft over cultuur. Je kan dan overal wel over meepraten. Het is ook leuk om met de problematiek van bijvoorbeeld "Gouda" mee te denken.
Maar de regel is: wacht tot je mening gevraagd wordt. Ventileer deze niet, als niemand er op zit te wachten. Er zijn namelijk ook nadelen: voor je het weet wordt je een domein binnengetrokken waar je lastig uit komt.

Op zich jammer, want ik had nog een leuk verhaal over Mohamed, Freek en Pepe... Maar daar moet u me te zijnentijd nog maar eens naar vragen.

Wilt u meer weten over cultuur, o.a. over de verschillen tussen Argentiniƫ en Nederland, lees dan "Nu echt op Eigen benen" (bv hoofdstuk 22 van deel 3).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?