Ann Lambrechts (Bekaert) Europese Uitvinder 2011

De website van Bekaert is in drie talen beschikbaar: Engels, Spaans en Chinees. Het is een van de bedrijven in België met een wereldwijd netwerk. Onderstaand persbericht is overigens wel in het Nederlands:

... Ann Lambrechts ontving deze belangrijke erkenning voor de ontwikkeling van Dramix® staalvezels voor betonversterking met afgeplatte gehaakte uiteinden. De bouwindustrie verwelkomde dit innovatief vezelontwerp omdat het een hele waaier aan nieuwe toepassingsmogelijkheden bood. Anns uitvinding verhoogt de buigtreksterkte van beton met 32%, en verzekert een optimale verankering voor een betere scheurbeheersing en verhoogde duurzaamheid. Een ander voordeel van de Dramix® staalvezels is het gemakkelijker mixen en verwerken, wat de installatie-efficiëntie en -veiligheid ten goede komt.Ann Lambrechts: “Ik ben vereerd deze prestigieuze prijs te ontvangen, zowel persoonlijk als in naam van Bekaert. Ik wil hem delen met alle collega’s die deze uitvinding mogelijk maakten. En met de vele business partners en onderzoeksinstellingen die vanaf de start in deze uitvinding geloofden en die ook hun aandeel hebben in deze prijs die mij vandaag toegekend werd.”
Dominique Neerinck, Bekaert Chief Technology Officer: “Deze prijs erkent Bekaerts gedrevenheid op het vlak van innovatie, en de talentvolle groep jonge onderzoekers die bij ons werken en die erg gemotiveerd zijn om de producten en processen van morgen te ontwikkelen.
Ze doen dit niet alleen voor toepassingen in sectoren die automatisch met voortdurende innovatie geassocieerd worden, zoals de automobiel- en de energiegerelateerde sectoren, maar ook voor meer traditionele markten zoals de bouwsector.”
...
De prijs Europese Uitvinder van het jaar (European Inventor award) werd gelanceerd in 2006 door het Europese Octrooibureau en het Directoraat-Generaal Ondernemingen en Industrie van de Europese Commissie. De prijs eert de creativiteit van alle uitvinders die, door het toepassen van hun technische, wetenschappelijke en intellectuele vaardigheden, een grote bijdrage leveren tot de technologische impact, economische groei, en de verbetering van het dagelijkse leven van mensen. (Bron: Persbericht van Bekaert, op Hugin.info)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?