Kiest KPN voor Microsoft?

Getronics en Qurius sluiten ERP-pact
 Ict-dienstverleners Getronics en Qurius gaan gezamenlijk diensten leveren op het gebied van enterprise resource planning (erp). Daarbij worden de Microsoft Dynamics-oplossingen van Qurius gehost op de cloudinfrastructuur van Getronics. Dat is volgens de twee bedrijven vooral voordelig voor middelgrote organisaties. Zij zouden zo flexibele en geïntegreerde erp-toepassingen via één enkel contactpunt kunnen afnemen.
De samenwerking met Qurius is voor Getronics een manier om zijn klanten te voorzien van een integrale werkomgeving. Daaraan is volgens topman Erik van der Meijden van Getronics veel behoefte.
Voor Qurius is het pact een goede manier om bij nieuwe organisaties binnen te komen. 'De samenwerking met Getronics is een voorbeeld van een gezamenlijke oplossing die tegemoet komt aan de strategische langetermijnbehoeften van onze klanten', licht Qurius-topman Leen Zevenbergen toe. Beide bedrijven zeggen te streven naar het leveren van duurzame en 'groene' diensten.

Getronics, KPN, middelgrote organisaties... Het kan de juiste zet zijn. Dat is het in ieder geval voor Qurius die het moet hebben van partnerships, want alleen overleven is in deze markt erg moeilijk.

Persoonlijk vraag ik me af of Microsoft dé partij is die de beste papieren heeft in deze sterk veranderende ICT wereld. Google haalde onlangs een opdracht binnen bij Ahold voor het leveren van cloud-computing-diensten waar deze voorheen ook door de traditionele partij (IBM met Lotus notes) werd geleverd.
De patent-gekheid laat ook zien dat vooral de traditionele merken rechtzaken voeren tegen de bedreigende nieuwkomers. Is dit een keuze van een traditionele partij (KPN, Getronics) voor de traditionele oplossingen (Microsoft)?

Maar ik kan het veld (ook) niet over zien. Gelukkig zijn er beurskoersen:
De koers van Microsoft (25$) staat op dit moment onder die hoogste koers van 2006 (30$). De koers van Google staat op dit moment (530$) boven de hoogste koers van 2006 (500$). Is dat niet veelzeggend?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?