It's not complicated

A fool can complicate things it takes a genius to simplify things... Aldus een gezegde van...

Waarom maken we het ons vaak zo moeilijk? Dat is een vraag die me al enige tijd bezighoud. Facebook heeft als relatie-status de term "it's complicated" uitgevonden en dat is een grappige vondst. Relaties zijn vaak gecompliceerd en op de vraag of je een partner hebt komt vaak een vaag antwoord. Bij trouwen is de relatiestatus wel eenvoudig: je bent wel of niet getrouwd.

In het niet-relationele leven, zoals in de bouw of bij engineering speelt complexiteit wel een rol, maar zij zaken nooit moeilijk. Dat maken wij mensen, die zich met de bouw bemoeien ervan. We luisteren niet alleeen naar de ene opdrachtgever, maar ook naar andere wensen en voor je het weet is 't "complicated."

Complicated heeft "dus" alles met subjectiviteit te maken. Je hebt een vriend of je hebt geen vriendin, veel meer grijstinten zijn er niet, behalve dus... wanneer het gecompliceerder ligt.

Ook je werk kan je behoorlijk compliceren. Neem de beurs; wanneer de beurs stijgt ga je long en wanneer deze daalt gaat je short. Eenvoudiger kan het niet. Maar in de uitvoering zijn er tal van grijstinten. Vooral wanneer je eenmaal een portefeuille hebt opgebouwd en geen echt afscheid kan nemen van een investering. Te vergelijken met een relatie waar je van twijfelt of je er beter mee zou stoppen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?