Wat heeft hij dat ik niet heb?

Het is een beetje een saaie boel die #UCLFinal tussen twee clubs uit Madrid. Lange tijd staat Atletico voor, maar vlak voor het einde van de speeltijd maakt een verdediger (Sergio Ramos) de gelijkmaker. En dat terwijl Real de duurste aanvallers ter wereld heeft, zoals Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Als het erop aankomt dan moet de aanvaller doen en laten zien wat hij waard is. Maar sommigen laten het dan juist afweten. Nederlandse topspelers staan bekend om (het missen van) hun penalties.

In deze wedstrijd en in vele organisaties gaat er iets fout, wanneer spelers die geselecteerd worden voor hun positie hun belofte niet kunnen inleveren.

De vergelijking voor een gewone organisatie zou zijn dat een professional uit de back-office een verkoper met een klant ziet praten en zegt, "laat mij maar even," en binnen een half uur sluit de administratieve medewerker een topcontract, terwijl de verkoper er bij staat te kijken. "Zo doe je dat," zegt de persoon van de back-office.

Opeens moet ik denken aan het nieuwe tv-programma, cojones geheten, je mag het uitspreken hoe je wilt, als je maar "Cojones" zegt zoals in 't Spaans. Zegt de presentator. Het is niet de eerste keer dat Sergio een team redt...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?