deGiro goes particular

Waarom moet de wereld toch steeds weer anders? We hadden al goedkope brokers, blijkt nu opeens dat de tarieven nog lager kunnen. Terwijl de banken hun klanten folders versturen dat hun advies nooit meer gratis zal zijn (door de verdwijnende distributievergoeding) komt er een nieuwe partij die (bijna helemaal) geen kosten meer in rekening brengt.

De giro is in 2008 opgericht door vijf oud-Binck medewerkers. Ze zoeken nu de particuliere markt op.
Mijn eerste gedachte was: dat deed VDM ook vlak voor ze failliet gingen. Die dachten de particuliere markt te betreden met een nieuw businessmodel... de rest is geschiedenis.
(Iemand die deGiro beter onderzocht (Amsterdam Trader) vond dat de vijf niet enkel oud-Binck, maar juist ook oud-AOT-medewerkers zijn; dat onderstreept bovenstaande vergelijking want AOT had ook geen retail ervaring en was een puur B2B of Wholesalebedrijf).
 
DEGIRO sluit perfect aan bij de belegger die zijn zaken online regelt. Bij ons betalen klanten hierdoor niet voor het salaris van overbodig personeel. DEGIRO neemt het laatste verschil tussen professionele en particulier beleggers weg. Dat van tarieven. Essentieel voor het rendement van particuliere beleggers. 

Maar is dit bovenstaande wel het geval? Is het laatste verschil tussen professionele en particuliere belegger het tarief?

IK heb daar hier geen antwoord op. Typisch geval voor bedrijfsmatig beleggen.

--
Mei 2015 bijna twee jaar na intri¡oductie, heb ik die website - applicatie - van deGiro gezien. Er valt nog heel wat te verbeteren en toe te voegen voordat de applicatie kan wedijveren met andere professionele partijen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?