Vrouwen kunnen er ook wat van (2)?

Dit is een van de grootste taboes die er zijn, denk ik.

Ik luister naar "de" podcast (te vinden op de website van Miletski):

"Sociaal werker, sex therapy, incest," ... "narrow it down," Ze begon resources te zoeken [menend] dat het niet voor zou komen, maar dat blijkt wel het geval te zijn..." Toen begon ze te schrijven.

"Een klein boek, maar een boek!" Dat was in 1995. In 2006 werd haar gevraagd om meer toe te voegen, en meer actueel te maken. "Mother-Son-incest, the unbroken taboo," I printed it myself, zegt ze. 

Bij het zoeken hiernaar komen veel pornosite boven water. 

Vrouwen hebben geen penis, hoeveel harm kan je dan doen, dacht ze? Vrouwen is iets, maar moeders? Het is ondenkbaar. Vrouwen hebben het voordeel dat ze seductief zijn, ze dragen zorg voor kinderen, hygiëne, schoonmaken, etc. Bij puberteit kunnen de vrouwen vragen of ze hen (zoontjes) helpen bij het aankleden. Bij vrouwen (moeders) is het meer gesloten (not overt), en de kinderen kunnen het gedrag niet onder worden brengen. 

Crossing-over, de zoon begint het oncomfortabel te vinden, en de moeder vindt het niet erg. Deze vrouwen zijn erg "needy" zegt de auteur. Er is meestal geen partner in de omgeving en het kind wordt de partner. Ze wil ook niet meegaan in het geval dat kinderen die het zelf overkomen is, elf ook incest plegen.  Sex en misbruik hoeft geen intercourse te zijn. " mijn moeder was nu eenmaal zo," is een andere opmerking die je vaak hoort. Jongens horen van sex te houden, hoe meer hoe beter, dus jongens kunnen niet misbruikt worden, is de gedachte. Al die ideeen de de mensen in hun hoofd hebben, zorgen ervoor dat ze het niet ter sprake kunnnen brengen. Een van de twee in de relatie moet wel gek zijn, maar ook dat  is niet zo. de moeders zijn gezond [maar zeker niet helemaal normaal, denk ik dan].

Dan zijn er "Bindingsproblemen," en allerlei andere therpeutische effecten. Mensen kunnen niet begrijpen dat dit voorkomen. Mensen kunnen niet begrijpen dat moeders het laten gebeuren als vaders incest plegen (en het weten), laat staan dat ze het zelf zouden kunnen doen.

--
Wat ik zelf denk: macht en vrouwen. Is dat anders dan bij mannen, en moeders en macht?
Hoe geloofwaardig is de auteur, wanneer ze ook een boek schrijft als: houd het fris [foto: keep it fresh]
Competitief voordeel en imago, als je dit in je therapeutische lijst hebt, dan maak je jezelf wel kwetsbaar ... 


-- profile, via website:

Over Hani

Hani Miletski, [Phd, titels] is een gecertificeerde sekstherapeut en supervisor...  Ze staat in de Washingtonian vermeld als een van de beste psychotherapeuten in de regio Washington DC, gespecialiseerd in seksuele kwesties.

Hani is gediplomeerd klinisch maatschappelijk werker en heeft een masterdiploma in sociaal werk behaald aan de Catholic University of America, National School of Social Service in Washington, DC, en een doctoraat in menselijke seksualiteit aan het Institute for Advanced Study of Human Sexuality, in San Francisco, Californië.

Hani traint en begeleidt sinds het midden van de jaren negentig andere therapeuten en professionals op het gebied van de menselijke seksualiteit over de hele wereld. Ze heeft lezingen gegeven op nationale en internationale professionele conferenties en werd verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van AASECT voor elf opeenvolgende jaren (2000 – 2011).

Hani is de auteur van het geïllustreerde boek Keep It Fresh: Tips For Couples Who Are In It For The Long Haul, Mother-Son Incest: The Unthinkable Broken Taboo Persists, en Understanding Bestiality & Zoophilia, evenals diverse professionele artikelen en hoofdstukken in boeken .

Hani kwam in 1987 op 25-jarige leeftijd vanuit haar geboorteland Israël naar de Verenigde Staten. Ze werkte bij de ambassade van Israël in Washington, DC terwijl ze haar professionele diploma behaalde. Na haar afstuderen, in 1994, werkte ze als sekstherapeut bij The Fogel Foundation, Human Sexuality Institute, in Washington, DC. Hani werd hun trainingsconsulent en later de directeur van het Human Sexuality Institute. In 2003 verliet Hani de Fogel Foundation om zich te concentreren op haar privépraktijk in Bethesda, Maryland. Sindsdien bloeit haar privépraktijk.

Hani is sinds 2000 gelukkig getrouwd met Arthur Goldberg.

-- Reviews (niet op Goodread) op Amazon:

Helaas zou dit boek niet bestaan ​​als het doorbreken van het taboe echt ondenkbaar was. Veel mensen hebben eraan gedacht en hebben als gevolg daarvan hun zonen ernstig beschadigd en soms zelfs bijgedragen aan de dood ervan. ...

Dit boek kan moeilijk te lezen zijn, vooral als je een van de zonen bent, of iemand die nu met een van hen een gezond leven probeert te leiden. Lees dit boek wanneer u tijd heeft om erover na te denken, en in een veilige, rustige omgeving waarin u gemakkelijk toegang heeft tot ondersteunende mensen. Deze titel is verhelderend voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, maar voor partners van deze tot slachtoffer geworden jongens-nu-mannen zou je ook het boek kunnen overwegen: 'Als de andere vrouw zijn moeder is.' Beide zijn goede investeringen voor professionals, partners en nabestaanden.

/

Ik vond dat de auteur te veel percentages (statistieken) had ingevoerd zonder een verband aan te tonen of het belang aan te geven. Het moet zeer verwarrend en tijdrovend zijn.

/

Dit onderwerp is zo taboe omdat de samenleving en de overheid tussenbeide komen en mensen vertellen wat ze moeten doen, denken en zeggen. Ik ben altijd gefascineerd en geïntrigeerd geweest door dit onderwerp, maar niet alleen met moeders en zonen, maar ook met alle andere familiebanden zoals tante en neef, oom en nichtje enzovoort.

De reden voor mijn interesse is een veelheid aan dingen. Vooral dat als de regering nooit zou ingrijpen en angstaanjagende tactieken en bevooroordeelde algemene idealen naar buiten zou brengen, dit normaal zou zijn, geaccepteerd, gekoesterd en gerespecteerd. Als iemand op een intieme manier een bepaalde mening heeft over een andere persoon, waarom is het dan in een consensuele situatie zo slecht om op die driften en gevoelens te reageren, ongeacht wie het is? Omdat je verteld is dat het verkeerd is.

Een intieme en verbindende ervaring zou zonder angst en zorgen moeten worden gevoeld, maar helaas is dit niet het geval.

/

Ik hoopte meer te begrijpen van wat de specifieke gevolgen zijn voor iemands leven als gevolg van moeder-zoon-incest. Dit boek heeft uitstekend werk geleverd door de slachtoffers een stem te geven en hun verhalen te vertellen, maar het schoot tekort als het erom ging zich te verdiepen in de specifieke gevolgen van dit soort misbruik.

Ik hoopte specifiek te begrijpen hoe het misbruik hun leven en relaties had beïnvloed toen ze volwassen werden. Er staat vrijwel niets in het boek dat dit bespreekt en dat was voor mij een enorme teleurstelling. Er werd slechts kort en op hoog niveau melding gemaakt van de moeilijkheden die deze mannen in hun volwassen leven ondervonden.

Ik zou graag een boek zien dat ingaat op de specifieke vormen van disfunctioneren, omgaan met en handelen die je kunt verwachten van iemand die aan dit soort misbruik heeft geleden. Het doel daarvan is om mensen te helpen dit gedrag te herkennen en hopelijk het misbruik aan te pakken en de juiste hulp voor het slachtoffer te krijgen.

--


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)